Christopher De Mayer prikkelt de zintuigen in Kooktheater Sixx Senses

Chef Christopher De Mayer in zijn ‘kooktheater’. © Davy Coghe
Piet De Ville

Nauwelijks een jaar nadat hij samen met kompanen Alain Madou en Guy Brunet De Warande nieuw leven inblies, kiest chef Christopher De Mayer ervoor om alleen verder te gaan. “De zaak werd omgedoopt tot Kooktheater Sixx Senses en ik trek er voluit de kaart van de gastronomie”, zegt Christopher. “Bereidingen en versnijdingen aan tafel zorgen hierbij voor extra beleving.”

Het kan soms snel gaan in de horeca. Niet veel meer dan een jaar geleden kon je in onze krant lezen hoe Alain Madou, Guy Brunet en Christopher De Mayer – voorheen actief in Studio Hall – de bekende horecazaak De Warande aan de gelijknamige brug hadden heropgestart. Ze hadden het pand knap verbouwd en zelfs uitgebreid en gingen voor een etablissement voor een breed publiek met onder meer een democratisch geprijsde dagschotel.

Andere richtingen

“Het was natuurlijk een moeilijke periode om op te starten voor ons, zo tussen de twee coronalockdowns in”, blikt Christopher terug. “Maar het werd gaandeweg ook duidelijk dat we niet helemaal dezelfde richting uit wilden met de zaak. Als chef-kok wilde ik voluit kiezen voor fijne gastronomie en Guy en Alain zagen het niet zitten om daarin mee te gaan. Maar voor alle duidelijkheid: we zijn in goede verstandhouding uit elkaar gegaan. Ze zijn zelfs langsgeweest op de feestelijke opening van het nieuwe concept en komen hier nog regelmatig over de vloer.”

Christopher, die de hotelschool Spermalie doorliep, werkte dus eerder in de keukens van Studio Hall en De Vossesteert maar heeft ook ervaring in de fijnere gastronomie. “Ik heb stage gelopen bij restaurant Alain Meessen en heb ook in De Snippe hier in Brugge gewerkt en gastronomie is me steeds blijven boeien. Met de zaak wil ik een gevoel van elegantie en verfijning creëren, maar ook van plezier en feest”, gaat Christopher verder. “Ik heb dan ook zelf nog geïnvesteerd in de verdere, meer luxueuze afwerking en ook in een mooi vernieuwd terras. Zaken zoals mooie lederen stoelen, koperen details en op maat gemaakte houten tafels vormden het ideale decor om te genieten van de verfijnde keuken die ik wil bieden.”

Mediterraanse toets

“Hoe ik die keuken zou omschrijven? Als ik het geografisch mag uitdrukken: met Sixx Senses concentreer ik me op het gebied waar Noord-Italië en Zuid-Frankrijk elkaar ontmoeten. Ligurië, de Provence, maar ook andere regio’s langs de kust van de Middellandse Zee. De Mediteraanse toets is dus sterk aanwezig maar vanuit mijn achtergrond zijn er ook Aziatische invloeden. Ik wil ook echt zorgen voor beleving in de zaak. De ondertitel is niet voor niets ‘kooktheater’. Dus ik zal sterk inzetten op bereidingen en versnijdingen in de zaal zodat de gasten echt iets meemaken. Flamberen, wild versnijden, desserts – zoals een ‘poire belle hélène’ bijvoorbeeld – bij de gasten zelf afwerken… Dat soort zaken zijn wat verloren gegaan maar ik denk dat ik veel mensen een plezier kan doen om die terug te brengen.”

Info: https://sixx-senses.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.