Christina (45) opent bistro La Tyna in Roksem: “Thuisgevoel creëren”

Cristina-Adriana aan de tapkranen van La Tyna langs de Brugsesteenweg. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Zaterdag 22 juni opende Cristina-Adriana Istrate (45) samen met haar vriend Tommy bistro La Tyna. “Ik hoop dat mijn klanten zich hier thuis voelen, want het sociale contact is heel belangrijk, zeker voor wie al ietsje ouder is”, vertelt Cristina, die door haar vrienden Tyna wordt genoemd.

Bistro La Tyna bevindt zich langs de Brugsesteenweg in de shop van het vroegere tankstation Watty. De site is nu eigendom van Christophe Devisch en het tankstation wordt uitgebaat door Bram Lambert van Mazout Expres.

“Nadat ik gestopt was met de Monico, ging ik op zoek naar een nieuwe locatie. Anthony Dumarey bracht me in contact met Christophe Devisch en na overleg kwamen we tot een akkoord om van de leegstaande shop een bistro te maken. Christophe nam het inrichten van de keuken en het plaatsen van de toog voor zijn rekening, ik de inrichting van de zaal”, vertelt Tyna.

“Ik wou zo graag weer een plek waar mensen kunnen samenkomen, een koffie drinken, een babbeltje doen. Ik zie graag mensen en ben blij als ze zich bij mij thuis voelen. Iedereen is hier welkom”, aldus de waardin. Tyna is van Roemeense afkomst, woont al sinds 2011 in België en is de mama van Antonio (20) en Rafaella (10).

“Ik kreeg al de vraag of ze hier mogen komen kaarten, en ook biljarten is mogelijk. Een groepje heeft al gereserveerd om op donderdag koffieklets te houden. En wie hier naar de voetbalmatchen, wielerwedstrijden of andere sporten wil kijken, kan dat ook”, nodigt Tyna uit.

Barbecue

“Nu serveer ik naast koffie en thee allerlei frisdranken, pils en een assortiment speciale bieren. In de nabije toekomst zal je hier pannenkoeken, wafels, tapas en een spaghetti kunnen bestellen. En ik heb plannen om in augustus een grote barbecue te organiseren”, besluit Tyna.

La Tyna is in de startperiode elke dag geopend van 9.30 uur tot de laatste klant vertrekt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier