Na een kleine twee jaar succesvolle uitbating zetten Klaas Eecloo en zijn partner Koen Van den Bossche in Torhout het populaire bruine café ‘t Keldertje, dat sinds 2018 hun eigendom is, te koop. Ze blijven de zaak runnen tot er een koper opdaagt. Daarna overwegen ze om naar het buitenland te verhuizen.
Klaas (51) is oorspronkelijk uit Torhout afkomstig, Koen (56) uit Maldegem. Ze zijn sinds 1994 samen en wonen in Heuvelland.
Café pas heropend eind april 2022
Café ‘t Keldertje, destijds ’t Putje genoemd, bevindt zich in de Beerstraat. Het typische uitzicht met het torentje en de spreuken op de gevel geven het pand een heel apart cachet. Van 1976 tot 1996 werd het uitgebaat door Paul Clement en na hem hield Tom Cappelle de zaak negen jaar open. Vanaf half juni 2006 was Detleff Timperman de uitbater, een periode waarin ‘t Keldertje niet meer het gemoedelijke praatcafé uit de periode-Clement was, maar eerder een hip jongerencafé werd. In 2012 werd de laatste pint getapt en kwam het pand leeg te staan. Totdat Klaas en Koen het gebouw zes jaar later kochten.
Ze namen ruim de tijd om het geheel zorgvuldig te renoveren en pas op 27 april 2022 ging de zaak weer open: als praat- en sfeercafé. Met een 40-tal zitplaatsen in de eigenlijke kelder en een 20-tal op de mansarde. En met op korte tijd een groot en trouw cliënteel.
Iets in de toeristische sector gaan doen
“We kunnen ons voorstellen dat velen het vreemd vinden dat we er nu al willen mee stoppen, maar we hebben altijd vooropgesteld om ‘t Keldertje maar een paar jaar uit te baten”, zegt Klaas. “We blijven doorgaan tot we een geschikte koper vinden. Intussen dragen we onze klanten nog altijd op handen. We zijn hen heel dankbaar. We kijken positief op de voorbije periode terug. We staan er versteld van dat de zaak zo succesvol is geworden. Nu koesteren we andere plannen. We overwegen om naar het buitenland te verhuizen en daar iets in de toeristische sector te gaan doen.”
Zwaar in het pand geïnvesteerd
’t Keldertje, inclusief het woongedeelte, wordt volledig instapklaar voor 395.000 euro van de hand gedaan. “Dat is een erg scherpe prijs, want we hebben op elk vlak zwaar in het pand geïnvesteerd”, zegt Klaas. “Er zijn al contacten met potentiële kopers geweest, maar er is nog niets concreet. De zaak heeft veel troeven, eventueel als eetcafé. Of als bruin café, zoals het nu is. We hopen dat het in de juiste handen terechtkomt.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier