Café De Pompeschitter in Dadizele wordt frituur All You Can Friet

H&W Frituur de Pompeschitter Dadizele. Uitbater Brandon Debels en pandeigenaar Lieven Maes. (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
H&W Frituur de Pompeschitter Dadizele. Uitbater Brandon Debels en pandeigenaar Lieven Maes. (JS-foto JS)©jan_stragier Jan Stragier
Redactie KW

All You Can Friet krijgt er twee nieuwe filialen bij. Vanaf het najaar zal men zowel in Dadizele als in Kortrijk voor 2,30 euro kunnen genieten van frietjes à volonté. Met dat simpele, maar doeltreffende concept opende Brandon Debels (24) zo’n twee jaar geleden zijn eerste fituur All You Can Friet in Rollegem-Kapelle.

Voor de komst van de twee nieuwe vestigingen, slaat Brandon Debels de handen in elkaar met Lieven Maes uit Sint-Eloois-Winkel. Lieven Maes stelt twee van zijn panden, waaronder het voormalig café De Pompeschitter in Dadizele, beschikbaar voor de komst van een nieuwe frituur.

Anno 2019 opende Brandon Debels uit Ledegem op 21-jarige leeftijd de deuren van All You Can Friet langs de Roeselarestraat in Rollegem-Kapelle. Zijn concept, voor 2,30 euro kunnen klanten in de frituur zoveel frietjes eten als ze willen, sloeg onmiddellijk aan. “3,5 porties is momenteel het maximum dat ik ooit voor eenzelfde klant heb moeten bakken”, vertelt Brandon. Het valt op dat 90 percent van de klanten voor die formule kiest.

Vestiging aan Rijksweg

Brandon (24) besloot vorig jaar in juli een tweede vestiging van All You Can Friet te openen. “De vestiging langs de Rijksweg, op de grens van Izegem met Lendelede, is perfect gelegen.” Het pand is de vroegere thuis van restaurants Engelenhof en Beau d’Eau. Brandon mikt in Lendelede dan ook op een ruimer cliënteel dan alleen lokale klanten. “De Rijksweg zorgt voor veel passage waardoor ook klanten uit een ruime regio er hun weg naartoe vinden.”

Ondanks zijn twee goed draaiende frituren in Rollegem-Kapelle en Lendelede is de honger van Brandon nog lang niet gestild. Het voorbije jaar ging hij op zoek naar panden waar hij zijn concept verder kon uitbreiden. Die zoektocht leverde niet onmiddellijk het verhoopte resultaat op. Het was uiteindelijk Lieven Maes (45) uit Sint-Eloois-Winkel die met enkele geschikte panden op de proppen kwam.

Lieven Maes nam vorig jaar samen met Niels Decapmaker bouwmaterialenbedrijf Develtere in Dadizele over, maar is ook met Kubiek3 actief binnen de wereld van de projectontwikkeling. “Ik had zin in een frietje en ging langs bij Brandon in de frituur. We begonnen te babbelen en dit resulteert nu in een mooie samenwerking.”

Café wordt gestript

Lieven Maes is eigenaar van een voormalig kantorengebouw langs de Brugsesteenweg in Kortrijk en van café De Pompeschitter in Dadizele. Daar komen straks de twee nieuwe vestigingen van ‘All you can Friet’.

Het Dadizeelse café staat inmiddels twee jaar leeg. De Pompeschitter was vroeger een trekpleister voor verenigingen. Onder andere de organisatoren van de jaarlijkse rally in de gemeente hadden er hun lokaal. Het café werd na een succesverhaal van 20 jaar in 2016 door Kristof Dejonghe overgelaten aan een jong koppel. Helaas moest het café drie jaar na de overname de boeken neerleggen.

“Aanvankelijk had ik het idee om op de site appartementen te bouwen, maar het leek me toch beter dat er een zaak komt in plaats van die appartementen”, aldus Lieven Maes. Binnenkort wordt het voormalige café volledig gestript. In het pand komt er een gloednieuwe frituur. “Het is de bedoeling dat we in het najaar zowel in Kortrijk als hier in Dadizele de deuren openen”, vertelt Brandon.

Nog uitbreiding

Ondertussen is Brandon al volop op zoek naar personeel. Het duo hoopt in de toekomst, naast hun samenwerking in Dadizele en Kortrijk, nog plannen uit te werken. “Ja, het is de bedoeling dat we ‘All You Can Friet’ ook nog op andere plaatsen op de kaart zetten.”

Naast frietjes en frituursnacks biedt All You Can Friet ook huisbereide gerechten aan. Zoals spaghetti bolognaise, steak, scampi diabolique, vol-au-vent en stoofvlees.

(BF)

Info: www.allyoucanfriet.be of gelijknamige Facebookpagina.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.