Brouwerij achter OMER. blaast 130 kaarsjes uit… en nodigt alle Omers van het land uit

Omer-Géry en Omer-Jean Vander Ghinste vormen respectievelijk de vijfde en vierde generatie binnen de brouwerij. © JOKE COUVREUR
Philippe Verhaest

De Bellegemse brouwerij Vander Ghinste mag dit jaar haar 130ste verjaardag vieren en wil dat allesbehalve alleen doen. In september kunnen álle Omers van het land naar de Kortrijkse deelgemeente afzakken. Al moeten ze daar wel een klein beetje moeite voor doen…

Brouwerij Vander Ghinste zag in 1892 het levenslicht toen Remi Vander Ghinste een woonhuis met bijhorende gebouwen kocht voor zijn zoon Omer. Datzelfde jaar nog werden de eerste vaten Ouden Tripel, het huidige Vander Ghinste Roodbruin, geproduceerd en werd de kiem gelegd van wat nu een bloeiend familiebedrijf is.

2.500 Omers in ons land

130 jaar later is met Omer-Géry Vanderghinste de vijfde generatie aan de slag en heeft de brouwerij een mooie toekomst voor zich. Mede dankzij de lancering van OMER. Traditional Blond in 2008, in veertien jaar tijd uitgegroeid tot hét vlaggenschip van de brouwerij.

Om de unieke verjaardag extra kracht bij te zetten, organiseert de brouwerij in september een groot feest waarop ze álle Belgen die Omer heten, zullen uitnodigen. Dat zijn er om en bij de 2.500.

“Op zaterdag 10 september zwaaien we onze deuren open voor onze buren, álle OMER.-fans en willen we iedereen die de naam van ons bier draagt, ook uitnodigen”, legt marketingverantwoordelijke Wim De Weghe uit.

Foto met perfecte OMER.

Op het programma staat een brouwerijbezoek, er zijn optredens gepland, honger kan aan de foodtrucks gestild worden en uiteraard kunnen alle bieren van Vander Ghinste er geproefd worden.

“Iedereen verwelkomen zal niet mogelijk zijn, daarom koppelen we er een wedstrijd aan. We roepen alle Omers op om ons een kopie van hun identiteitskaart op te sturen. Daarbij moeten ze een foto uploaden van hun perfect geschonken OMER.”

Ook wie geen Omer heet en wil langskomen, moet aan de wedstrijd deelnemen.

© JOKE COUVREUR

“Wij beoordelen alle inschrijvingen en de gelukkigen ontvangen een boekingslink voor het feest in september.”

Wie tot de gelukkigen behoort, kan voor 7 euro langskomen. “De opbrengst schenken we aan Unicef en Make-a-Wish. De vader op zoon-relatie is binnen onze brouwerij erg belangrijk. Iedereen verdient het om op te groeien in een goede thuissituatie zonder zorgen. We kozen daarom voor doelen waarbij het kind centraal staat.”

Alle info en inschrijven via deze link.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier