Bistro ’t Verschil pakt deze zomer uit met nieuw concept: “Tussen de velden culinair genieten van verse producten”

Tom Cloet en Ilse Van Acker. © Stefaan Beel
Levi Verbauwhede
Levi Verbauwhede Medewerker KW

Ilse Van Acker en Tom Cloet toveren deze zomer Bistro ’t Verschil langs de Bruggesteenweg in Gits om tot ‘Verschil Naturelle’. Zowel in het restaurant als op een terras in de velden willen ze een laagdrempelig en zomers concept aanbieden. “Cocktails, hapjes en kraakverse bereidingen recht van ons land.”

Eind november 2022 behaalde Ilse Van Acker haar landbouwdiploma. Daarvoor kweekte ze al gepassioneerd in een eigen serre, maar sinds vorig jaar staat ze dagelijks op het land om groenten, kruiden en fruit te telen voor het restaurant. Ilse en echtgenoot en chef Tom Cloet delen de ambitie om tegen 2027 zo goed als zelfvoorzienend te zijn.

Het koppel kocht 6,5 hectare landbouwgrond achter en rond Bistro ’t Verschil. Die willen ze deze zomer gedeeltelijk op een andere manier invullen. “We hebben onszelf de vraag gesteld wat we tijdens de komende maanden willen doen. In die periode zullen we een erg groot aanbod aan eigen groenten hebben, en ook veel werk op de boerderij. Op reis gaan is dus geen optie, maar we brengen de zomerse sfeer naar ons restaurant en de velden.”

Cocktails

Tom en Ilse werken van 20 juli tot eind augustus het laagdrempelig pop-upconcept ‘Verschil Naturelle’ uit, tevens de naam van Ilses label. “Denk aan cocktails, streetfood, kraakverse groentebereidingen en natuurlijk een mooi stuk vis of vlees, gegrild op het terras en vergezeld van lichte wijnen. We voorzien een hapje en een drankje en een open concept waar iedereen gelukkig van wordt.”

“De insteek komt puur vanuit de landbouw. Van boer tot klant.” Dat mag je letterlijk nemen. Ilse staat namelijk zo goed als nooit meer in de zaak, maar dagelijks op het veld. “Ik kijk er hard naar uit om samen met de klanten te genieten op ons terras, middenin de velden.”

Sterrenchefs

Verschil Naturelle zal op weekdagen doorlopend open zijn. Tijdens de weekends sluit de zaak. Op bepaalde dagen voorzien enkele special guest chefs een diner in het veld. “En afsluiten doen we op 24 en 25 augustus met de Farmers Market.”

“Dan komen er collega’s en biolandbouwers uit heel Vlaanderen hun producten voorstellen. Tom kookt dat weekend samen met sterrenchefs van Sans Cravate uit Brugge, en het Gentse Souvenir.”

Meer info vind je op www.bistrotverschil.be en op sociale media via @verschilbistrot en @verschil_naturelle.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier