Bieke (37) en Davy (48) houden samen Biljart Palace open in Ingelmunster: “Het cliënteel is blij dat deze zaak blijft bestaan”

Bieke Vandekerckhove en Davy Ducasteele runnen samen Biljart Palace. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Bieke Vandekerckhove (37) en echtgenoot Davy Ducasteele (48) houden sinds kort snookerzaak Biljart Palace in de Oostrozebekestraat open.

Bieke is geboren en getogen binnen de horeca. Haar ouders hadden lange tijd een zaak Gastronomisch Dorp Eddy Vandekerckhove op Sint-Anna in Kortrijk, met één Michèlinster. Haar ouders zijn nu met pensioen. “Na mijn scheiding ging ik werken als HR Inhouse Manager binnen Randstad/Ago. Doorheen mijn professionele carrière kreeg ik kansen om te herstarten als Hotel Manager binnen Plopsaland of Deputy Manager binnen het Novotel in Ieper. Omwille van familiale redenen nam ik deze kans niet aan. Ik koos dus voor een ander werk, maar de horeca bleef kriebelen”, lacht Bieke. “Ik kwam toevallig in contact met Francis Vandeputte, die nu café Fagot uitbaat, maar daarvoor altijd in de Biljart Palace stond. Op heden ben ik verantwoordelijk voor de uitbating van Biljart Palace.”

“Dichter bij cliënteel”

Bieke en haar man Davy werken samen in de zaak. Davy heeft geen ervaring, maar dat is niet erg. “Ik werk vooral achter de schermen. Ik vul de frigo’s aan, doe de afwas… Indien het druk is, spring ik bij om te bestellen.”

Het echtpaar woont in Roeselare en niet in Ingelmunster. Een nadeel? “Helemaal niet! Francis bouwde hier een bloeiende zaak uit. Het cliënteel is blij dat deze zaak blijft bestaan. Hier komt wel ander publiek dan in een restaurant. We staan dichter bij ons cliënteel. We verwelkomen hier vaste klanten, maar ook mensen die maar één keer per week op café komen. Wie op restaurantbezoek kwam, deed dat vooral om te genieten en dus moest ik afstand bewaren. Hier sta ik dichter bij het cliënteel. Op zaterdag 29 juni houden we van 18 tot 21 uur een officiële opening met een hapje en een drankje. Iedereen is welkom.”

Openingsuren: Maandag, woensdag en zaterdag vanaf 13.30 uur. Dinsdag, vrijdag en zondag vanaf 9.30 uur. Op donderdag is de zaak gesloten. Info: 051 62 88 15.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier