B&B De Linde in Wijtschate nodigt de buren uit voor een uitgebreid ontbijt

Tine Delhaye,Regine Feryn,Jean Marie Tydgat en Magda Delcroix. © EF
Redactie KW

In B&B De Linde in Wijtschate wordt er op zondag 17 maart een ontbijt gehouden waar alle buren van het gehucht samenkomen. Het initiatief werd in 2015 opgestart door de uitbaters van de vakantiewoning Jean Marie Tydgat en Magda Delcroix.

Ze kregen van bij de aanvang de hulp van de kinderen en kleinkinderen en van buren Bart Jonckheere en Feryn Regine en Christophe Lesthaeghe en Tine Delhaye.

Gezelligheid

Het ontbijt kende van bij het begin een groot succes. Ook het ontbijt van dit jaar scoort afgaande op de voorinschrijvingen zeer goed. “Er worden zeker tegen de 70 buren verwacht voor een uitgebreid ontbijt. We starten om 8.30 uur en officieel eindigen we tegen 11 uur”, vertelt Jean Marie Tydgat.

“Maar ondertussen weet ik uit ervaring dat velen hier pas tegen 23 uur vertrekken. De nood om gezellig samen te zijn is blijkbaar groot.” In het gehucht De Linde liggen de woningen en boerderijen dan ook ver van elkaar. “Zomaar binnenspringen om mekaar eens een goede dag te zeggen, is wat moeilijk.” Het ontbijt wordt van bij de start georganiseerd in de wintermaanden.

“Vorig jaar was dat nog in de maand januari, dit jaar kozen we voor 17 maart. Veel later mogen we de buren niet uitnodigen, want dan begint de B&B op volle kracht te draaien.”

Persoonlijk

Bijzonder aan het verhaal is de persoonlijke uitnodiging tot het ontbijt van Jean-Pierre. “Zomaar een briefje in de bus gooien doe ik niet, ook een mail verstuur ik niet. Alleen door een babbel met de buren kan je hen overtuigen om langs te komen. Alhoewel, veel overredingskracht is er niet nodig. Iedereen komt met veel plezier langs.” Na het ontbijt is het voor het echtpaar opnieuw tijd om vakantiegangers te ontvangen in hun gastenkamers.

“En dit voor het 20ste opeenvolgende jaar. We hebben nog geen concrete plannen om dit te vieren. Gewoon verder doen en er staan voor de mensen die hier hun vakantie doorbrengen, is voor ons alvast belangrijker dan een nieuw feestje.”

(MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier