CSP Zeebrugge legt nieuwe treinverbinding in naar Graz na aanvallen Houthi-rebellen

© BELGA

Spoorvrachtoperator Lineas heeft samen met COSCO Shipping Ports (CSP) een nieuwe treinverbinding opgezet tussen Zeebrugge en Graz in Oostenrijk. Die verbinding komt er als reactie op de aanhoudende aanvallen van de Houthi-rebellen. Die aanvallen hebben de gebruikelijke zeevaartroute langs de Rode Zee tijdelijk onmogelijk gemaakt voor CSP.

CSP moest naar aanleiding van de situatie in de Rode Zee een oplossing vinden in de vorm van alternatieve routes. Daarom werd een treinverbinding ingelegd tussen Zeebrugge en Graz. Die moet voor een betrouwbare levering zorgen van vrachten tussen België en Oostenrijk. “Deze nieuwe verbinding benadrukt de flexibiliteit van ons netwerk, en we zijn vastbesloten om innovatieve oplossingen te blijven bieden die voldoen aan de evoluerende behoeften van onze klanten”, zegt Lineas-CEO Bernard Gustin.

CSP Zeebrugge is naar eigen zeggen tevreden dat er snel een oplossing kon worden uitgewerkt. “De samenwerking met Lineas stelt ons in staat om de betrouwbaarheid en klantgerichtheid van onze dienstverlening te handhaven, zelfs in uitdagende tijden. We zijn zeer tevreden met de snelheid en flexibiliteit waarmee Lineas deze oplossing heeft kunnen implementeren, en we kijken ernaar uit om onze vrachtvervoersmogelijkheden verder uit te breiden”, zegt Tom De Wannemacker, Business Development Manager bij CSP Zeebrugge.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier