Bedrijf dat onderwaterinspecties uitvoert met drones verhuist naar haven van Oostende

Cspect inspecteert onder meer kabels, funderingen, dammen en andere installaties onder water. © gf

Het bedrijf Cspect is verhuisd van Jabbeke naar de haven van Oostende. Het bedrijf voert onderwaterinspecties uit met behulp van drones en robots. In de haven van Oostende zijn al verschillende bedrijven gevestigd die actief zijn op het vlak van drones en robots.

Cspect inspecteert onder meer kabels, funderingen, dammen en andere installaties onder water. Dat doet het met behulp van onderwaterdrones en robots. Het bedrijf voerde al verschillende inspecties uit op verschillende windmolenparken voor de Belgische en Duitse kust. Het controleerde ook al een roll-on roll-off brug in de haven van Oostende.

“De komst van Cspect naar de haven zorgt voor bijkomende tewerkstelling. We zijn enorm verheugd dat Cspect de haven van Oostende kiest als uitvalsbasis om hun expertise in drones verder te versterken. Door de creatie van nieuwe jobs en de mogelijkheid om banden te smeden met bedrijven in de buurt, zal Haven Oostende mee de vruchten plukken van deze nieuwe vestiging”, zegt CEO van de haven, Dirk Declerck.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier