Harmen en Stefanie uit Sint-Kruis mogen eindelijk nieuwe fitness openen: “Meer dan alleen beweging”

“Persoonlijke begeleiding is onze troef”, stellen Harmen Peelen en Stefanie Carpentier. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
“Persoonlijke begeleiding is onze troef”, stellen Harmen Peelen en Stefanie Carpentier. (foto Davy Coghe)©Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Na maandenlang wachten op de coronaversoepelingen mogen Harmen Peelen en Stefanie Carpentier op 9 juni eindelijk hun eigen fitnesszaak Motion Brugge openen. Het nieuwe fitnesscentrum bevindt zich op het domein van Tennisclub Brughia in de Boogschutterslaan. “Persoonlijke begeleiding is onze troef”, stellen de uitbaters.

In De Boogschutterslaan 37 in Sint-Kruis, op het terrein van Tennisclub Brughia, opent op 9 juni het nieuwe fitnesscentrum Motion Brugge de deuren. Uitbaters Harmen Peelen, van Nederlandse origine, en Stefanie Carpentier, afkomstig uit het Gentse, trappelen van ongeduld om hun klanten te ontvangen.

Personal trainer

Harmen en Stefanie leerden elkaar kennen toen ze beiden aan de Universiteit Gent bewegingswetenschappen studeerden. “We bleven daarna in Gent hangen en waren er beiden actief als personal trainer, verbonden aan enkele fitnesscentra. Het was eigenlijk altijd al onze droom om samen een eigen fitnesscentrum te runnen. En het geluk heeft ons een tikkeltje geholpen”, zegt Harmen.

“Stefanie is nogal goed thuis in de tenniswereld en zo vernam ze, via via, dat een fitnesscentrum bij tennisclub Brughia in Sint-Kruis nabij Brugge over te nemen stond. Dat was een living fit studio , eerder basic sportcentrum waar de mensen vooral op eigen houtje trainen. Een heel ander concept dan wij voor ogen hadden. In oktober vorig jaar zijn we er gestart maar eigenlijk was het niet veel meer dan enkele weekjes proefdraaien, nog grotendeels met de oude infrastructuur, voor we door corona alweer moesten sluiten. We hebben dus al heel veel geduld moeten oefenen…Van die vele maanden van verplichte sluiting hebben we gebruik gemaakt om de fitness helemaal op punt te zetten. Alle oude toestellen werden eruitgehaald en vervangen door nieuwe.”

Trajecten op maat

In de 160 vierkante meter grote trainingszaal werken Harmen en Stefanie vooral met gewichten; het is iets minder gericht op cardiotraining. “We hebben wel cardiotoestellen maar die staan er meer als opwarming. Onze grootste troef? Dat is dan we iedereen een persoonlijk begeleiding aanbieden. Ook training in kleinere groepjes is bij ons mogelijk. Dat heeft heel wat voordelen, zoals meer gezelligheid, meer motivatie én een lagere prijs! Voor kinderen en senioren hebben we overigens ook trainingstrajecten op maat. En wij werken niet alleen op beweging maar ook op zaken als voeding, slaap en stress; het totale gezondheidspakket dus.”

(PDV)

Info: www.motionbrugge.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier