Groep Versluys krijgt projectontwikkelingssite Oosteroever in Oostende volledig in handen

Redactie KW

Groep Versluys, met aandeelhouders Bart Versluys en Marc Coucke, wordt 100 procent eigenaar van de nieuwe residentiële projectontwikkelingssite in de haven van Oostende. Het neemt de 50 procent aan aandelen over van BPI/CFE. Er is een bedrag van 24 miljoen euro mee gemoeid.

In 2010 sloten Groep Versluys en het beursgenoteerde CFE een 50/50-participatie in het ambitieuze massaproject ‘projectontwikkelingssite Oosteroever’ in Oostende. Beide bedrijven besloten om de krachten te bundelen binnen de holding boven het totaalproject, waarbij het historische havengebied in Oostende via reconversie wordt omgevormd tot een trendy woonwijk met de ontwikkeling van zo’n duizend nieuwe wooneenheden en bijhorende handelszaken. Eind 2013 werden de eigenlijke bouwwerkzaamheden opgestart.

Ondertussen werden verschillende deelfases uitgevoerd met de definitieve oplevering van zo’n 100 appartementen. Daarnaast zijn ook de huidige ruwbouwwerken van een 60-tal appartementen verspreid over Baelskaai 8 en Oostkaai 11 volop bezig. De ontwikkelde deelprojecten waren al snel uitverkocht. Begin dit jaar werd nieuw ontwikkelingsaanbod aangesneden met ‘One Baelskaai’. Daarnaast hoopt Groep Versluys nog vóór de zomer de voorverkoop te kunnen opstarten van de iconische ‘Ensor Tower’.

(FJA)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.