Duizenden gezinnen uur zonder stroom na defecten aan middenspanningskabels in Zuid-West-Vlaanderen

Themabeeld. © iStock
Redactie KW

In Zuid-West-Vlaanderen moesten enkele duizenden gezinnen het maandagvoormiddag of -middag het zo’n uur zonder stroom doen. Oorzaak waren die aparte defecten aan middenspanningskabels.

Het eerste defect deed zich bij naar schatting 1.500 gezinnen om 10.48 uur voor in de Waregemse regio. Het euvel was na enkele herschakelingen om 11.40 uur opgelost. Daarna was het de beurt aan de Kortrijkse regio. Tussen 11.57 uur en 12.43 uur waren zo’n 1.500 gezinnen in Kortrijk, Bissegem en Heule getroffen. Zowel in Waregem als in Kortrijk lagen spontane kabeldefecten aan de basis.

Anders was het in Tielt, Dentergem, Meulebeke en Oostrozebeke. Daar zorgde een beschadiging van een middenspanningskabel bij werken er voor dat er tussen 12.44 uur en 13.59 uur geen stroom was bij zo’n 1.500 gezinnen. “Vrij uitzonderlijk dat in dezelfde regio zich zoveel incidenten voordoen, maar puur toeval”, aldus David Callens van netbeheerder Fluvius. “Telkens konden technici er voor zorgen dat de stroomonderbrekingen vrij snel opgelost konden worden.” (LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier