In Deerlijk kochten de inwoners voor meer dan 150.000 euro aan Deerlijkbonnen. Daarop kregen ze 20 procent korting die de gemeente bijlegt. Van die bonnen gaat minstens 25.000 euro naar de lokale horeca.
“Met deze maatregel wilden we expliciet de lokale handelaars ondersteunen”, verduidelijkt schepen van Lokale Economie Sandra De Leeuw-Goussey (Open Vld). “Omdat de horeca het extra lastig heeft, maakten we ook een aparte horecabon. We kunnen van een succes gewagen. De maatregel kost de gemeente zodat 28.000 euro. Hiermee zorgen we voor meer dan 150.000 euro aan bestedingen bij onze lokale mensen. Het gebruik van beide bonnen werd tijdens de jongste gemeenteraad verlengd tot 31 maart.”
Vlotte registratie
“Het was allesbehalve evident om het systeem van de Deerlijkbon met korting voor elkaar te krijgen. We zochten naar een digitale partner die dit kon realiseren, zodat alles coronaveilig kon verlopen. In volle coronaperiode heeft men dit systeem uitgewerkt. Dit bracht wat moeilijkheden met zich mee. Zo bleek het digitaal implementeren bij de handelaar niet evident. Uiteindelijk registreerden meer dan 85 handelaars en horeca-uitbaters zich op het platform en verliep alles nadien vrij vlot. Ook de uitbetaling van de handelaars loopt gesmeerd.”
Ideaal geschenk
“De Deerlijkbonnen zonder korting kan men nog altijd kopen en zijn geldig in dezelfde handels- en horecazaken. Ik wil iedereen aanmoedigen om de Deerlijkbon als eindejaarsgeschenk te kopen. Je doet er minstens twee mensen een plezier mee: de persoon die de Deerlijkbon krijgt en de handelaar bij wie de Deerlijkbon wordt besteed. Een aantal verenigingen kocht de Deerlijkbon als geschenk voor hun vrijwilligers. Ook voor bedrijven is het interessant om dit cadeau te doen aan hun personeel”, besluit schepen Sandra De Leeuw-Goussey.
Deerlijkbonnen kunnen gekocht worden via www.deerlijk.be/deerlijkbon.
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier