De Mantel wint Vereniging van het Jaar tijdens unieke editie van de Roeselare Awards

De laureaten van de Roeselare Awards poserend op de trap van Trax. (foto SB)© Stefaan Beel
De laureaten van de Roeselare Awards poserend op de trap van Trax. (foto SB)© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De 24ste editie van de Roeselare Awards was er eentje om niet snel te vergeten. Voor de gelegenheid niet in januari, maar wel in zomerse omstandigheden op de Trax-site. De belangrijkste prijs is die van Persoonlijkheid/Vereniging van het Jaar. Die ging naar De Mantel.

Normaal vinden de Roeselare Awards eind januari plaats in het Fabriekspand. Corona stak ook daar een stokje voor. Het Awardscomité liet zich niet kennen en ging voor een alternatieve zomereditie. Niet in het Fabriekspand, maar op de Trax-site. Normaal onder de luifel, maar het mooie weer zorgde voor meer mogelijkheden waardoor het een aangename zomerse editie werd. Uniek om mee te maken.

Met ongeveer 165 aanwezigen was de bezetting nog eerder beperkt, enkel de genomineerden en sponsors waren aanwezig. Zij genoten elk in hun bubbel van vier van enkele lekkere gerechtjes. Het belangrijkste, de uitreiking zelf, vond plaats in de concertzaal van Trax, ook hier weer met de nodige voorzorgsmaatregelen. De hoofdprijs is de Persoonlijkheid/Vereniging van het Jaar. Die prijs ging naar Netwerk Palliatieve Zorg De Mantel, zij begeleiden mensen tijdens de laatste periode van hun leven. Coördinator Dries Messeyne toonde zich erg geëmotioneerd bij het ontvangen van de prijs. De Mantel haalde het van G Voetbal Club Roeselare en KSVR Jeugd.

Daarnaast werden er nog heel wat andere prijzen uitgereikt, we zette ze even op een rij: Jeanien (deuredoen award), Bistro Le Nord (marketing), ‘t Motje – Krokantino (renovatie), Notariaat Nele Soete (nieuwbouw), Sales4bio (starter van het jaar), Rozenbach (handelaar van het jaar) en Zoutman (bedrijf van het jaar).

Dit jaar was er ook een Lifetime Achievement Award voor Cecile Rapol. Zij zet zich al vele jaren in voor de vrouwenrechten en zij die het moeilijk hebben.

Bekijk hier de fotoreportage.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier