Cateringbedrijf Bolero deelt zwaar in de klappen: “Alles viel weg, er is niks meer”

Zaakvoerder Philippe Laroye van het cateringbedrijf Bolero. © MV
Redactie KW

Philippe Laroye (47) van het cateringbedrijf Bolero uit Wervik hoopt zo snel mogelijk weer naar allerlei evenementen te mogen trekken. Zijn tiental mobiele frituren, pastawagen en kraampjes voor de verkoop van braadworsten en hamburgers brengen door het coronavirus niks op. “Alles is geannuleerd, er is niks meer”, zucht Philippe. “Volgend jaar ben ik al 25 jaar bezig en dat is in die situatie nu het grote voordeel. Voor veel mensen gaat het minder plezant zijn.”

“Met alle respect voor de horeca, maar we zijn een ‘vergeten sector’ waar er harde klappen worden uitgedeeld. Er zijn geen evenementen. We hebben er totaal geen zicht op wanneer het wel weer mag. We doen per jaar zo’n negentig avondmarkten. Vooral aan de kust maar ook een deel in het binnenland. Bepaalde gemeenten besloten eerder al de avondmarkten te schrappen en hebben dus de beslissingen van de nationale Veiligheidsraad niet afgewacht.”

Philippe Laroye overloopt zijn agenda. Heel veel valt in het water. “Het is een hele waslijst”, vertelt hij. “Van het 1 mei festival in het Begijnhofpark in Kortrijk en begin juni de Zonnebatjes in Zonnebeke tot de Wieltjesfeesten begin september in Menen. In Dottenijs zouden we in augustus op een grote rommelmarkt met drie kramen staan. De vijfdaagse zomerkermis in Wervik is ook afgelast. Vorig jaar had ik daar op het Sint-Maartensplein de uitbating van een terras met 320 stoelen. Ook de kermis in Komen gaat niet door. Ook boekingen voor wijkfeesten en bedrijfsfeesten zijn weggevallen.”

Geen schoolfeesten

“Er is nog veel meer. Schoolfeesten zijn er niet. We hadden een schoolfeest met voor 400 personen spaghetti. Ons laatste groot evenement was de kerstmarkt in Kortrijk. We profiteerden daar mee van het succes tijdens De Warmste Week. Het weekend voor het ingaan van de lockdown hadden we een familiefeest in Komen maar iemand in de familie was toen getroffen door het coronavirus en werd dat feest begrijpelijk ook afgeblazen.”

Hopelijk kunnen er toch nog een aantal avondmarkten plaatsvinden

Zoals alle collega’s hoopt de cateraar op andere en betere tijden. “Het zou wel tof zijn als er deze zomer aan de kust toch nog een aantal avondmarkten plaatsvinden”, hoopt Philippe. “Hopelijk evolueert alles positief en worden we gespaard van een tweede lockdown want dan dreigt alles weer in het water te vallen. We hopen dat alles snel weer normaal wordt en we zo rap mogelijk weer onze boterham kunnen verdienen. Samen met ons personeel. We doen beroep op flexijobs en studenten.” De communies zijn verplaatst naar september of oktober. “We hadden dertig boekingen, er zijn er daarvan zes weggevallen.”

Contract OHL

“Het is niet altijd evident om met die communies onze planning aan te passen. Het wordt puzzelen om alles er tussen te krijgen.” Ondanks alle tegenslagen door het coronavirus haalde Bolero ondertussen wel een mooi contract binnen bij voetbalclub OHL. Bolero zal dus komend seizoen te zien zijn in het stadion Den Dreef in Oud-Heverlee Leuven. “Momenteel staat het nog niet vast of OHL verder in 1B speelt of dat ze promoveren naar 1A, wat naar publieke opkomst een wereld van verschil is”, vertelt Philippe. “Bovendien is het zeer de vraag of de eerste competitiewedstrijd met of zonder publiek zullen worden gespeeld. Zonder publiek moeten we daar niet gaan staan.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier