Ziekenhuis AZ Sint-Lucas in Brugge mag uitbreiden

© Detoo Architects
Redactie KW

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir zet het licht op groen en levert een omgevingsvergunning af aan AZ Sint-Lucas in Brugge. Daardoor mag het ziekenhuis starten aan een nieuw gebouw in de plaats van een bestaande parking, een luifel boven een bestaande parking en de sloop van bijgebouw G om ruimte te maken voor meer groen.

“Het is positief dat we hierdoor de capaciteit van het ziekenhuis kunnen uitbreiden en ik hoop dat de patiënten en hun bezoekers een aangenamer gevoel ervaren door het ziekenhuis te omringen met meer groen en natuur”, aldus Demir.

Logistiek platform

De omgevingsvergunning die werd toegekend maakt deel uit van ‘Masterplan fase 2’ van het ziekenhuis. Uitbreiding was dringend nodig, want de keuken en de apotheek waren te klein geworden. Nu zal de apotheek ter hoogte van de bezoekersparking gecombineerd worden met magazijnen, een grootkeuken en een cafetaria.

Zo vormt de nieuwbouw een logistiek platform. Dat platform moet natuurlijk ook een fijne werkplek zijn voor de vele werknemers. Daarom zullen er ook daktuinen zijn die functioneren als ontmoetingsplaats. Ze geven de gebouwen een mooie uitstraling en zorgen uiteraard ook voor wat meer groen.

Geen bezwaarschriften

De nieuwbouw zal ook een speelse vormgeving krijgen met veel variaties in hoogte. De bouw van de nieuwe vleugel bevat acht bouwlagen, genoeg ruimte dus om alle werknemers te verwelkomen. Uit openbaar onderzoek blijkt ook dat er geen bezwaarschriften zijn binnengekomen. Dat zorgt voor een soepele procedure.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier