Station van Lissewege staat te koop

Het charmante stationsgebouw zou horeca kunnen huisvesten. (foto Davy Coghe)
Het charmante stationsgebouw zou horeca kunnen huisvesten. (foto Davy Coghe)
Redactie KW

Het station van Lissewege staat opnieuw te koop. Eigenaar Patrick Stoop stelde Immo Sanders aan voor de verkoop van het unieke pand. De vraagprijs is 760.000 euro en ligt onder de prijs die Patrick destijds betaald heeft voor de aankoop en volledige restauratie van het gebouw.

“Ik heb het gebouw gekocht voor 200.000 euro en heb het laten opknappen voor 650.000 euro. Daar heb ik nog alle facturen van. Zowel de binnen- als buitenkant werd destijds aangepakt. Het werd een tijdlang verhuurd als kunstgalerij met horecagedeelte maar staat nu volledig leeg. Een voordeel is het woongedeelte boven. Destijds ben ik tal van stations gaan bekijken die een andere invulling kregen. Ik heb er gezien waar een architectenteam zat, een designwinkel, maar vaak ook horeca. De keuken is er in elk geval al, dus dat is zeker een optie”, zegt Patrick. “Lissewege heeft alvast heel wat troeven. Met twee kunstinitiatieven tijdens de zomermaanden komt er heel wat volk naar het dorp. Door corona is de interesse in Lissewege alleen maar verder gegroeid, er komen meer wandelaars naar het dorp. Ik ben dan ook van mening dat het een goede investering is.”

Unieke combinatie

Diane van Immo Sanders wijst op de unieke combinatie met de woonst. “In het kleine gebouw kan een horecazaak misschien afhaal doen terwijl men in het stationsgebouw een restaurant inricht. Treinreizigers zouden na hun werk een maaltijd kunnen meenemen. In het dorp zijn ook tal van verblijven met gasten die ’s avonds nog iets willen eten. Het pand is instapklaar en er is een parking voor de deur.”

(SR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.