Actiecomité SOS Heist aan Zee blijft zich verzetten tegen grootschalig bouwproject en start crowdfunding

Zo zou het bouwproject er moeten uitzien. © gf
Redactie KW

Het actiecomité SOS Heist aan Zee start een crowdfunding om een advocaat te kunnen betalen die hun belangen moet verdedigen tijdens een hoorzitting bij de provincie. Die komt er op 1 oktober omdat de projectontwikkelaar van een bouwprojct beroep heeft ingediend tegen de weigering van de omgevingsvergunning door het schepencollege van Knokke-Heist.

In mei weigerde het college de omgevingsvergunning, aangevraagd door ION/NV PDF2 Construct voor het bouwproject gelegen in de Heistlaan 130 in Knokke-Heist. De bouwpromotor wil op deze weilanden een grootschalig project realiseren van zes appartementsgebouwen met in totaal 117 appartementen.

Tegen deze beslissing werd beroep ingediend door de projectontwikkelaar bij de provincie. De hoorzitting vindt plaats op 1 oktober.

Honderden bezwaarschriften

In april werden op initiatief van het actiecomité SOS Heist aan Zee 639 bezwaarschriften ingediend tegen dit project, waarna het gemeentebestuur de vergunning weigerde. SOS Heist aan Zee is bezorgd over de ontwikkelingen in de gemeente en zet zich in voor een leefbare en groene omgeving die rekening houdt met de lokale inwoners.

“Het bouwen van 117 appartementen op deze percelen is in strijd met de goede ruimtelijke ordening en is niet inpasbaar in de omgeving. Daarenboven wil men bouwen in overstromingsgevoelig gebied, dit is niet verantwoord en gaat in tegen alle adviezen van de Vlaamse overheid.”

“Het feit dat 639 bezwaarschriften tegen deze omgevingsvergunning ingediend werden is een sterk signaal vanuit de bevolking. We moeten zorg dragen voor onze gemeente en de groene ruimtes die er nog zijn. Ook vzw Greenpeace en vzw Bescherm Bomen en Natuur hebben bezwaar ingediend tegen dit project aanpalend aan het beschermd natuurgebied Vuurtorenweiden-Sashul”, stelt het actiecomité.

Crowdfunding

SOS Heist aan Zee is tevreden dat het gemeentebestuur met het weigeren van de omgevingsvergunning hun bezorgdheden deelt en de gegrondheid van de bezwaren erkent. “Maar nu moeten we reageren op het beroep dat hiertegen ingediend is door de projectontwikkelaar. Gesteund door vzw Bescherm Bomen en Natuur zal SOS Heist aan Zee dan ook tussenkomen op de hoorzitting bij de provincie op 1 oktober 2024.”

SOS Heist aan Zee schakelt voor deze tussenkomst de hulp van een advocaat in. Om deze juridische kosten te dekken zet het actiecomité een crowdfunding op. Storten kan via de link https://whydonate.com/nl/fundraising/sos-heist-aan-zee en kan ook rechtstreeks op het rekeningnummer BE64 0829 3540 2952 van SOS Heist aan Zee.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier