12 nieuwe woningen klaar voor gebruik in Westouter

Dinsdag werden de nieuwe woningen voorgesteld door het Heuvellands gemeentebestuur. © EF
Marc Desender
Marc Desender Medewerker KW

In het kader van de woonontwikkeling in het Begoniapark in Westouter ging de gemeente Heuvelland een publiek private samenwerking aan met projectontwikkelaar Karure uit Poperinge.

“Door slimmer gebruik te maken van de beschikbare ruimte maakten 7 verouderde seniorenwoningen er plaats voor 12 nagelnieuwe energiezuinige en lichtrijke woningen,” zegt schepen van sociale zaken Bert Doise.

De nieuwe woningen zijn verdeeld over 3 volumes. “Tussen de volumes werden handige doorsteekpaden voor wandelaars en fietsers voorzien. De nieuwbouwwoningen worden te koop aangeboden door Karure. Het zijn ideale starterswoningen voor jonge gezinnen die verkocht zijn aan de prachtige omgeving en de vele mogelijkheden die het Heuvelland te bieden heeft,” geeft de schepen mee.

Twee compacte en volledig toegankelijke seniorenwoningen blijven eigendom van de gemeente en zullen inclusief parkeerplaats verhuurd worden aan senioren of andere hulpbehoevenden. “Door de gunstige EPC-waarde zullen de toekomstige bewoners sterk kunnen besparen op hun energiefactuur.”

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier