Belle Epoquefeesten zijn terug van weggeweest in Oostende

Redactie KW

Openbare werken schrapten de Belle Epoquefeesten in de Hippodroomwijk tijdens de voorbije drie jaar, maar nu zijn ze terug, op zondag 8 juni.

Een rommelmarkt in 2013, opgezet door een paar buurtbewoners, bewees dat de ziel van het initiatief, geboren in 2005, niet dood was. Op 8 juni organiseert een vernieuwde ploeg binnen de vzw Hippodroomwijk opnieuw de feesten om bewoners en bezoekers op een ludieke manier te laten kennis maken met het prachtige decor van de wijk. Verder wil de vzw het unieke historische karakter en het uitzicht van de wijk promoten en vrijwaren, onder andere door documentatie over de wijk te verzamelen en publicaties uit te brengen.

Tussen 10 en 18 uur is er een brocantemarkt met meer dan 200 standhouders. De Melody Makers en het koor Ier & Gunter zorgen voor de muzikale klanken. Er zijn retrofietsen, oldtimers, een antieke carrousel en de Oostendse visbakkers komen. Er is een bar en het terras De Beeldstorm. Eric de Kuyper vertelt over Drie zussen in Londen tijdens de Eerste Wereldoorlog in ‘t Grijze Huis waar Anouk Vercouter tentoonstelt. Vrijstaat O. en bibliotheek Kris Lambert presenteren die dag ook een Boekensalon in de Nieuwe Gaanderijen.

(ML)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht