Zilveren en bronzen medaille voor Oostendse bieren: “Dit opent deuren voor Britse markt”

Denis Renty is trots op zijn bieren: “Op de World Beer Awards hebben we voor het eerst prijzen gekregen.” © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

De zilveren en bronzen medaille op de World Beer Awards zorgen ervoor dat de Britse markt opnieuw opent voor de Oostendse brouwerij Van Bulck. “Ik combineer dit voorlopig nog met de foodtruck”, zegt initiatiefnemer Denis Renty.

“De naam is een eerbetoon aan mijn moeder Liesbeth Van Bulck, die opgroeide in de hoppestreek en een brouwerij die werd verkocht. Ik bleef geïntrigeerd door haar verhalen en combineerde mijn passie voor horeca, marketing en verkoop met de oprichting van Brouwerij Van Bulck in 2014”, zegt Denis Renty. Aanvankelijk richtte de verkoop zich op Engeland, waar Dennis toen woonde. “Door de Brexit kozen de Britten meer voor eigen producten. In 2018 keerden we terug naar België en legden ons toe op export naar China. In volle pandemie deden we ook nog een pop-up voor bier en wijn in Hotel Upstairs. We zijn ook altijd bier blijven produceren.”

4 bieren en 2 prijzen

Denis, die ook kok is, legt zich nu meer toe op zijn foodtruck, waar hij onder meer de Oostendse smeus en uiteraard ook zijn bieren serveert. Er zijn inmiddels drie bieren onder het Van Bulck-label: een blonde Tripel van 8 graden, een zachte IPA (Indian Pale Ale) van 6,2 graden en een alcoholvrije IPA. “Het zijn biologische bieren die we laten brouwen in een familiale brouwerij. We produceren jaarlijks 180.000 à 200.000 liter per jaar voor de Belgische markt. Op de World Beer Awards in Engeland hebben we voor het eerst prijzen gekregen. Onze blonde Tripel kreeg een zilveren award en er was brons voor onze alcoholvrije IPA. De prijzen zijn een enorme opsteker.”

Britse markt

“Door de Brexit waren we minder actief in Engeland, maar deze prijzen openen weer deuren. De mailbox puilt uit, er zijn eerste contacten en hopelijk kunnen we daar weldra weer leveren. Ook met Belgische retailers verlopen de contacten nu vlotter. Maar dat betekent ook dat we zullen moeten opschalen.”

Voor Denis komt dit op het ideale moment: “Vorige week liet ik mijn horecazaak in Oostende over. Nu is er tijd om me meer te concentreren op de foodtruck en uiteraard de bieren van Van Bulck.” De bieren zijn te drinken in een aantal horecazaken en te koop in de Carrefours.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier