Wingense kranten- en broodwinkel Bellucci blaast 25 kaarsjes uit: “Wil nog lang niet stoppen”

(foto Nele)
Redactie KW

Kranten- en broodwinkel Bellucci vierde onlangs zijn zilveren jubileum. Isabel Devooght (44) is haar klanten dan ook heel dankbaar voor het vertrouwen. “Ik geniet van de leuke babbels met hen.”

“Op 21 augustus 1996 ben ik begonnen met mijn geschenkenwinkeltje langs de Beernemstraat 68 in Wingene”, schetst Isabel het ontstaan van Bellucci. “Ik nam indertijd de winkel ‘Domino’ over van de familie Deblaere. Deze winkel, die al van generatie op generatie werd voortgezet, kende geen opvolgers meer. Ik koos voor een nieuwe naam; het werd de Italiaanse naam Bellucci.”

Naast geschenken breidde het aanbod al vlug uit met kranten en tijdschriften maar ook met snoepgoed, drankjes en tabakswaren. Maar daar bleef het niet bij. Bellucci evolueerde tot een kranten- en broodwinkel. “Dagelijks is er vers brood maar ook koffiekoeken, taartjes, pralines en lekkere desserts van Fijnbakkerij Lieven uit Oostkamp te verkrijgen. Aan de zijkant van mijn winkel is een broodautomaat waar er dagelijks vers brood in steekt. Om het rijtje af te ronden, is Bellucci ook een Lotto-verkooppunt en een depot voor nieuwkuis.”

Leuke gesprekken

Isabel beleefde al heel wat mooie momenten. Ze bedient met hart en ziel haar vele klanten. “Een periode van 25 jaar winkel houden, is niet niks. Ik ben mijn klanten enorm dankbaar voor hun vertrouwen in mijn zaak. Op zaterdag 21 augustus ontving iedere klant een leuke attentie.”

Tijdens de voorbije jaren zag Isabel heel wat veranderen. “Lezen en het nieuws opvolgen doen mensen nog altijd. Maar het grote verschil tussen vroeger en nu, is dat het nieuwsaanbod nu vlotter toegankelijk is door de digitale wereld. Toch komen er vele klanten dagelijks of wekelijks langs voor hun dag- of weekkrant of tijdschrift. De papieren versie doet het minder goed dan vroeger, maar het blijft bestaan en daar zal niet vlug verandering in komen”, aldus Isabel Devooght.

“Een grote troef is dat men in mijn zaak dagelijks vers brood of ander lekkers kan aankopen. Wanneer klanten langskomen, slaan ze graag een babbeltje. Van die leuke gesprekken kan ik erg genieten. Als verkoopster is het heel zinvol om een luisterend oor te hebben. Het sociale contact en het welkomgevoel is belangrijk.”

Angstig voorval

“Ik maakte spijtig genoeg ook minder leuke momenten mee zoals de coronapandemie. Gelukkig mocht ik mijn winkel blijven openhouden Ik merkte dat de klanten daar heel blij mee waren. Velen hadden meer tijd om te lezen en dit zag ik bij de meerverkoop van tijdschriften. “

“Soms waren er wat problemen met de mondmaskerplicht, maar de meesten hadden hier geen problemen mee. Het voorval van 16 juli laatstleden zal ik wel nooit vergeten. Een dronken klant stapte binnen zonder mondmasker. Ik vroeg hem om er een aan te doen. Na wat tegenpruttelen, ging hij naar zijn auto om zijn mondmasker te halen. Toen hij terug in de winkel kwam, struikelde hij en viel er een revolver uit zijn broekzak. Daarna bedreigde hij mij en ik kan je verzekeren dat de angst me om het hart sloeg. Gelukkig kon ik erger voorkomen. De politie deed daarna het nodige.”

“Zoiets wil ik echt nooit meer meemaken. Ik ben er een paar dagen niet goed van geweest. Ik kan dit nu achter mij laten en denk graag terug aan de mooie momenten. Ik ben vast van plan om mijn winkel nog lang open te houden want daarvoor doe ik het te graag”, glimlacht Isabel.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier