West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey kandidaat om noodlijdende busbouwer Van Hool over te nemen

Guido Dumarey wil de productie van bussen maximaal in Koningshooikt houden. © Belga

Guido Dumarey (ex-Punch Internationaal) is kandidaat om de noodlijdende busbouwer Van Hool over te nemen. Dat zegt de ondernemer in De Standaard.

Dumarey – De Standaard omschrijft hem als ‘bedrijvendokter’ – zegt ervan overtuigd te zijn dat Van Hool een toekomst heeft, maar niet binnen de bestaande structuur met een schuldenberg van 400 miljoen euro. Hij pleit daarom voor een faillissement, gekoppeld aan een zeer snelle doorstart.

1.800 jobs redden

Daardoor zouden 1.800 van de huidige 2.500 jobs bij Van Hool gered kunnen worden. Opvallend: hij wil de productie van bussen maximaal in Koningshooikt houden. De kosten moeten wel drastisch omlaag. Dat kan door veel meer te standaardiseren en via slimme samenwerkingen.

Dumarey maakte faam met Punch International en bouwde intussen met Punch Powerglide een nieuwe industriële groep uit, met fabrieken in Frankrijk, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Vorig jaar kocht hij in het Verenigd Koninkrijk nog Woodall Nicholson, een producent van kleinere bussen die in de problemen was geraakt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier