Wellingtongolf overgenomen door Eventor: “Mooie synergie met renbaan mogelijk”

Patrick Orlans en Ellen Waegeneire van Eventor op de Wellingtongolf, die door Eventor werd overgenomen. © EFO
Edwin Fontaine
Edwin Fontaine Medewerker KW

De Wellingtongolf werd zopas overgenomen door Eventor, het bedrijf dat ook de renbaan uitbaat. En er zal een nieuwe wind waaien over de groene oase. “We willen het aantal leden laten stijgen en de brasserie en feestzaal meer op de kaart zetten”, zeggen Patrick Orlans en manager Ellen Waegeneire.

Enkele weken geleden nam Eventor de Wellingtongolf over van de familie Desimpel. Het personeel werd vorige week geïnformeerd en volgende week krijgen de 900 leden van de Wellingtongolf communicatie over de overname, waardoor Eventor nu de volledige groene oase van 32 hectare exploiteert. “Ik was al voorzitter van de renbaan en nu ook van de golf”, glimlacht Patrick Orlans. Hij is op zijn 68ste ambassadeur voor Eventor, het bedrijf van zoon Olivier, Kim Van Vaerenbergh en Joeri Impens. Maar vooral ondernemer in hart en nieren.

Band met de kust

De familie Orlans heeft duidelijk een band met de kust. “Mijn ouders namen in 1967 feestzaal Kerlinga in Bredene over. Mijn mama komt al 90 jaar naar de kust en ook wij uiteraard al heel ons leven. Oostende was dus nooit veraf. Na onze middagshift in de Kerlinga kwamen we naar de paardenrennen”, zegt Patrick Orlans.

Veel mensen kennen Patrick Orlans van KV Oostende (2013-2020). Zijn zoon Olivier is met Eventor al twaalf jaar actief op de renbaan. Aanvankelijk als organisator van Oostende Koerse, later met de Koninklijke Renvereniging Oostende (KRO) die eigenaar is van de gronden. KRO werd in 2020 overgenomen door Eventor. Het golfterrein werd verhuurd aan Wellington Golf Oostende (WGO), de vennootschap die nu volledig in handen komt van Eventor.

Familie Desimpel

Het was wijlen Aimé Desimpel die in 1996 de renbaan redde van de ondergang. Later werd de site gebruikt voor concerten. Na zijn overlijden zette de familie, en voornamelijk zonen Xavier en Christophe, het werk verder en werden hoofdtribune en Koninklijke loge voor het eerst vernieuwd, In 2006 werd gestart met golf : op het binnenplein met een driving range (oefenveld) en zes holes. Tegen 2007 waren er negen holes. Kort daarop werd ook de ‘duivenschieting’ omgevormd tot een clubhuis, brasserie en feestzaal.

“Xavier is een strateeg en heeft inzicht in wat er moest komen en hoe het te realiseren. Hij had een duidelijke visie en die is de juiste gebleken, want de golf in Oostende bloeit”, looft Patrick Orlans. “Er was voor Wellingtongolf een operationele leiding nodig op de site. Wij zijn hier al actief en kunnen daar een meerwaarde bieden. Bovendien gaat de huur van de golf samen met de erfpacht van 66 jaar. Met deze overname zorgen we er ook voor dat er geen verwaarlozing kan komen door een andere huurder Alles zit nu onder één dak.”

Golfen

Eventor laat er geen gras over groeien : er komen verschillende initiatieven om het ledenaantal te laten stijgen en ook de brasserie Wellington uit te bouwen. Ellen Waegeneire werd aangetrokken als manager voor een team van een 15-tal mensen: “Start to Golf is een ideale manier om met de sport kennis te maken. Drie lesgevers leren je op een laagdrempelige manier golfen, geven individuele lessen, teambuildings en zelfs masterclasses. Uiteraard behouden we ook de wedstrijden, waar tijdens het sporten sociale banden worden gesmeed.”

Wellingtongolf wil ook de troef uitspelen van de Toptracer Range Technology. “Daarbij monitoren camera’s je slag. Maar het systeem laat ook toe om virtueel golf te spelen op de beste banen ter wereld. Spelers zien hun slagen op een monitor. We zijn één van de clubs in ons land, en de enige aan de kust, die dat systeem heeft.” Op paasmaandag zijn er gratis initiatielessen waarbij men hier terecht kan voor een kennismaking. “Dat is geen aprilgrap”, knipoogt Ellen.

Brasserie en feestzaal

“Ook de 170 bedrijven die lid zijn van de Wellington Business Club, willen we betrekken bij de golf. Die leden kunnen bij ons naar Oostende Koerse, een boksgala, naar Parijs-Roubaix en nu ook naar de golf”, zegt Patrick Orlans. Ook voor de verborgen parel van de renbaan en golf zijn er plannen : brasserie Wellington in de voormalige duivenschieting zal verder uitgebouwd worden.

Ellen Waegeneire : “Veel mensen weten niet dat de brasserie met 80 plaatsen ook open is voor niet-golfers. Het terras wordt vernieuwd en er zijn plannen om in de zomer ook ’s avonds te openen. Hier is ook een feestzaal voor 60 personen. We willen deze oase van rust verder uitbouwen.” Patrick Orlans kijkt voopruit : “Xavier liet ons een mooi kindje achter. Hij mag gerust zijn, want we gaan het verder goed opvoeden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier