“We zijn absoluut geen industriële bakkerij”: Bakkerij Aernoudt opent vestiging in de Kortrijksestraat

V.l.n.r.: Patricia Ardeel, Martine Willems, Vanessa Cleys, Chloé De Swarte en Vicky Mylle. (foto GST)
Geert Stubbe
Geert Stubbe Medewerker KW

Bakkerij Aernoudt, dat zich de voorbije jaren sterk profileerde in Oost-Vlaanderen, opende het voorbije weekend een derde winkel in West-Vlaanderen, in de Kortrijksestraat 149 in Oostkamp.

Bakkerijgroep Aernoudt kent momenteel een grote expansie in West-Vlaanderen. De winkels worden momenteel nog vanuit Gentbrugge beleverd maar binnen afzienbare tijd zal hun nieuw atelier in de De Leiteweg in Ruddervoorde klaar zijn. Van daar uit zullen dan alle West-Vlaamse winkels kunnen bediend worden. Ondanks dat de bakkersgroep Aernoudt nu al een kleine 40 bakkerijen uitbaat, zijn ze er trots op dat ze nog steeds een ambachtelijke bakkerij zijn. “In ons atelier wordt alles nog steeds met de hand gemaakt. Elke nacht zijn onze bakkers en patissiers in de weer.”

“In ons atelier wordt alles nog steeds met de hand gemaakt”

“Brood, koeken, taarten… alles wordt vers gemaakt. We zijn geboren en getogen ambachtelijke bakkers. Dat blijft de beste garantie voor een eerlijk, heerlijk en lokaal product. Tot de opstart van Ruddervoorde steken we in Gentbrugge graag een extra tandje bij voor onze West-Vlaamse winkels en klanten”, vertelt Jan Van Robays, chef atelier in Gentbrugge.

Zeven op zeven open

De nieuwe winkel in Oostkamp is 7 dagen op 7 open vanaf 6 uur ‘s morgens. “Ook in deze winkel blijven we de filosofie van bakkerij Aernoudt aanhouden, een vlotte bereikbaarheid, ruime openingsuren en een assortiment waarin bijna iedereen zich kan terug vinden. Maar vooral: het blijven artisanaal bereide producten. Bakkerij Aernoudt is absoluut geen industriële bakkerij. We hebben een hart voor de bakkersstiel en houden deze ambacht leefbaar voor onze medewerkers en kunnen dit enkel doen door met een centraal atelier te werken, nu nog in Gentbrugge en deze zomer in Ruddervoorde”, stelt Stephanie Keuppens van de marketingafdeling.

Ondertussen is bakkerij Aernoudt gestart met opbouw van een tweede winkel in Oostkamp. Ze zullen binnenkort ook terug te vinden zijn in Moerbrugge in de voormalige bakkerij Defruydt.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier