Vernieuwde RAIDA-winkel in Blankenberge feestelijk heropend

‘Dankzij de medewerking van een aantal van onze medewerkers en de goede voorbereiding van het personeel, hebben we deze werken in een paar maanden kunnen uitvoeren”, zegt Cedric de Kerchove, de CEO van RAIDA. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Woensdagavond vond in Blankenberge de officiële heropening van de vernieuwde RAIDA-winkel plaats. De fietshandel in de De Smet de Naeyerlaan was oorspronkelijk een van de eerste Cool Electro Cycles winkels, en werd nu omgevormd tot een volwaardige belevingswinkel.

“Onze winkel in Blankenberge was te klein geworden en had een grondige renovatie nodig. Dankzij de medewerking van een aantal van onze medewerkers en de goede voorbereiding van het personeel, hebben we deze werken in een paar maanden kunnen uitvoeren en staan we paraat voor het nieuwe seizoen”, zegt Cedric de Kerchove, de CEO van RAIDA.

Extra beleving

De vernieuwde winkel biedt extra beleving. “De klanten kunnen hun ideale fiets bekijken en uitzoeken in een aangenaam kader met interactie tussen de showroom en werkplaats. Zoals restaurants met een open keuken, werken wij met een open atelier”, klinkt het.

Christophe Cool gaf een overzicht van het groeiverhaal van de afgelopen negen jaar. “We behoren nu tot de big five in België, met dertien shops van Oostende tot Ukkel. Maar dat was in 2015 allesbehalve het idee waarmee we gestart zijn. Mijn broer Nicolas bemande toen de winkel in Torhout en ik in Blankenberge. We hoopten dat jaar een verkoop van honderd elektrische fietsen te halen. Vandaag realiseren we een verkoop van vierduizend fietsen per jaar, waarvan duizend speedpedelecs. Dat betekent zestigduizend servicebeurten”, klonk het.

Uitsluitend elektrische fietsen

Nog volgens Christophe Cool, waren sommige fietsfabrikanten in het begin wat terughoudend. “Ze geloofden niet dat een winkel het kon maken met de verkoop en reparatie van uitsluitend elektrische fietsen. Ze bleken ongelijk te hebben: de elektrische fiets is vandaag een must bij zowel woon-werkverkeer als in de vrije tijd.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier