UNIZO Kortrijk lanceert eerste namen van nieuw bestuur: “We zoeken nog vrouwelijke ondernemers”

Boven zien we Maxim Leirman, Damien Rapoye en Jurgen Douterlungne. Onder Pieter-Jan Mollie, Ewout Benoit, Thomas Malfait en Frank Vandermeersch © UNIZO Kortrijk
Margot Demeulemeester
Margot Demeulemeester Stadsreporter Kortrijk

Enkele weken geleden kondigde UNIZO Kortrijk hun comeback aan. Dat deden ze met kersvers voorzitter Pieter-Jan Mollie die de teugels in handen neemt. Al stopt de vernieuwing niet bij de voorzitter. Pieter-Jan koos voor UNIZO Kortrijk voor een geheel nieuw bestuur en lanceert alvast de eerste namen.

Het nieuwe bestuur bestaat vandaag uit negen kersverse leden. “Het was een bewuste keuze om het bestuur volledig te vernieuwen. De inzichten uit verschillende sectoren, gezamenlijke doelen en de planning moest scherpgesteld worden. Dat doe je het best met een totaal nieuwe wind”, aldus Pieter-Jan Mollie, hij stuurt het team aan als voorzitter, daarnaast is hij eigenaar van Thinkedge en Theater Rodenburg.

De acht andere leden zijn Ewout Benoit (freelance IT-consultant), Thomas Malfait (changemanager met Split The Sea), Frank Vandermeersch (HR-expert met Vandico), Maxim Leirman (regiomanager West- & Oost-Vlaanderen bij Netwerk Ondernemen), Damien Rapoye (co-voorzitter bij UNIZO Marke, sales manager bij Metanous en eigenaar van BrandsXL), Jurgen Douterlungne (eigenaar van Smartcore solutions), Suzanne Schuddinck (keramiste) en Tom Callewaert (installateur elektrische installaties en industrieel bordenbouwer).

“Al is er telkens ruimte voor een informeel deel. We gaan binnenkort met enkele skiën. De sfeer is machtig”

De groep ontmoet elkaar tweewekelijks in de kantoren van Thinkedge op de Pottelberg. Daar maken ze het onderscheid tussen event- en werkvergaderingen. “We houden de vergaderingen zo concreet mogelijk, gericht op onze leden en ondernemers in de stad. Alles moet te combineren zijn met ieder zijn werk- én privéleven. Al is er telkens ruimte voor een informeel deel. We gaan binnenkort met enkele skiën. De sfeer is machtig”, vertelt een enthousiaste Pieter-Jan.

“De female touch is van groot belang in ons bestuur. Vandaar dat we actief op zoek zijn naar geëngageerde vrouwelijke ondernemers uit het Kortrijkse”

Het bestuur is nog niet helemaal compleet. “Concreet gaan we op zoek naar een 2 à 3-tal vrouwelijke ondernemers om het plaatje compleet te maken. De female touch is van groot belang in ons bestuur. Vandaar dat we actief op zoek zijn naar geëngageerde vrouwelijke ondernemers uit het Kortrijkse.” Interesse om deel uit te maken van het bestuur? Stuur dan een mailtje naar pieterjan.mollie@unizo.be voor een eerste kennismakingsgesprek.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier