Tiele (26) opent eigen medische pedicure en schoonheidssalon Tie Belle in Langemark: “Kleine droom die mag uitkomen”

Tiele in haar schoonheidssalon. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Tiele Oosterlinck verhuisde drie jaar geleden van Zonnebeke naar de Madonna en startte daar op 1 september haar eigen medische pedicure en schoonheidssalon. “Dit is een kleine droom die mag uitkomen”, zegt Tiele, die ook nog werkt als thuisverpleegkundige.

Tie Belle is de nieuwe zaak van Tiele Oosterlinck (26). Ze is de dochter van Luc Oosterlinck en Heidi Nuytten uit Zonnebeke, maar verhuisde drie jaar geleden samen met haar man Jelle Dewitte uit Passendale naar de Klerkenstraat 171A in Madonna. Daar heeft ze haar medische pedicure en schoonheidssalon voorlopig op de ruime zolder. “Maar we hopen tegen volgende zomer de garage volledig te verbouwen tot praktijk”, vertelt Tiele, die acht maanden geleden mama werd van Médart.

In het middelbaar ging Tiele naar Immaculata in Ieper, waar ze voor zorgkundige leerde. “Daarna studeerde ik nog voor verpleegkundige aan Vives. Ik werk ook nog steeds als thuisverpleegkundige op zelfstandige basis. Maar ik wilde een nieuwe uitdaging en heb dan een driejarige opleiding medische pedicure gevolgd en vorig jaar ook gelaatsverzorging en epilaties. Dit jaar start ik met manicure en nog wat uitbreiding van epilaties om een volledig concept van schoonheidssalon te bekomen. Als kind was ik al geïnteresseerd in het zorgende en mooi maken van andere mensen. Vandaar dat ik verpleegkunde studeerde, maar ik heb altijd graag een eigen zaak gewild.”

Kleine droom

“Tie Belle is dus een kleine droom die mag uitkomen. Ik hou van het contact met de mensen, en heel veel verschillende mensen. Het is wel leuk. De mensen zijn ook altijd tevreden als ze hier naar buiten gaan met verzorgde voeten of een verzorgd gezicht.”

Met de medische pedicure pakt ze ook pijnlijke voeten aan. “Ook mensen met diabetes zijn zeker welkom, om echt wel de pijn die bepaalde mensen hebben voor een stuk weg te nemen. Het schoonheidssalon is zowel voor jongere mensen, maar ook oudere dames die zich nog eens wil laten verwennen. Ik heb een Facebookpagina waar je alle info kan vinden. Ook de prijslijst staat erop zodat de mensen toch al een idee hebben hoeveel het zal kosten. Die transparantie vind ik wel belangrijk”, besluit Tiele.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier