Startersloket Brugge bereikt steeds meer ondernemers

Het Startersloket in het Huis van de Bruggeling. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe Davy Coghe
Redactie KW

Het aantal ondernemers dat zich richt tot het Startersloket ging de laatste jaren in sterk stijgende lijn. In 2023 waren er 148 infovragen en daarvan kwamen 28 startende ondernemingen voort. “Veel vragen komen ook van bestaande ondernemers die extra advies nodig hebben”, zegt schepen Pablo Annys.

Het Startersloket, gevestigd in het Huis van de Bruggeling aan de Frank Van Ackerpromenade 2, heeft de afgelopen jaren een gestage toename gezien in zowel het aantal aanvragen als de effectieve startende ondernemingen. “Het feit dat we steeds meer zoekende ondernemers bereiken en ondersteunen, toont aan dat ons beleid om ondernemerschap te stimuleren vruchten afwerpt”, zegt schepen van Werk en Ondernemen Pablo Annys (Vooruit).

In 2020 waren er 21 infovragen en waaruit 5 starters voortkwamen, in 2021 waren dat 35 infovragen en 7 starters, in 2022 werd een grote sprong gemaakt van 115 infovragen en 13 starters en in 2023 ging het naar 148 infovragen en 28 starters. Wel dient opgemerkt dat er in 2020 en 2021 nog geen uitgewerkt Startersloket bestond zoals we het vandaag kennen. “Niet alle vragen leiden dus tot het starten van een fysieke zaak. Veel vragen komen ook van bestaande ondernemers die behoefte hebben aan advies en ondersteuning bij verschillende zakelijke kwesties”, zegt schepen Annys. “Informatieaanvragen en starterscijfers via het Startersloket vertegenwoordigen ook maar een deel van de totale vragen die worden gesteld door zowel ondernemers als nieuwe retailvestigingen in Brugge. Een aanzienlijk deel van deze vragen wordt behandeld door dienst Werk en Ondernemen en het Centrummanagement.”

Blijven groeien

“Het is alleszins bemoedigend om te zien dat het Startersloket niet alleen nieuwe ondernemers ondersteunt, maar ook bestaande ondernemers helpt om te gedijen in een steeds veranderend zakelijk landschap”, geeft schepen van Klantgerichte Dienstverlening Pieter Marechal (CD&V) nog mee. “Dit toont aan dat we een dynamisch systeem van ondersteuning voor ondernemers hebben gecreëerd dat zich richt op zowel het initiëren als laten groeien van bedrijven.” (PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier