Spar Kortrijk heropent met volledig nieuwe winkel

Marijn en Delphine in hun nieuwe winkel. (foto KDS) © Kurt De Schuytener Kurt De Schuytener
Redactie KW

Op 4 november opende de volledig vernieuwde Spar Kortrijk opnieuw zijn deuren na twee weken van volledige renovatie. In die periode werd het gebouw volledig gesloopt en opnieuw opgebouwd tot een moderne, duurzame supermarkt. “Ook de verkoopoppervlakte en parking werd aangepakt. Alles is groter en ruimer”, aldus zus Delphine en broer Marijn Meul.

Ongeveer vijf jaar geleden nam Delphine de winkel over en trok ze haar broer mee in het verhaal. De winkel bestaat 25 jaar en de inrichting werd door de jaren heen al verschillende keren onder handen genomen. Dit jaar was het tijd voor de grotere verandering. Er werd maar liefst 1140 vierkante meter ruimte gecreëerd. Het gebouw is dus dubbel zo groot als voorheen. “De winkel werd ingericht volgens de stijl van de nieuwe generatie Spar-buurtsupermarkten en kreeg bovendien een on-the-go-meubel met snelle snacks en kant-en-klare maaltijden”, gaat Delphine Meul van start. “Ook de parking kan nu meer dan 100 auto’s huisvesten. Een droom”. Daarnaast volgen de uitbaters in het elan van veel andere supermarkten op vlak van duurzaamheid. “Het koelsysteem van de winkel werkt op een veel milieuvriendelijker koelmiddel, waarbij de vrijgekomen warmte wordt gerecupereerd. Dat zorgt voor een minimaal energieverbruik én minder uitstoot van broeikasgassen. We gaan voor maximale duurzaamheid”, weet Delphine Meul ons te vertellen.

Service troef

Hoewel duurzaamheid een troefwoord is willen de uitbaters vooral een glimlach zien op het gezicht van de bezoekers. “Ons trouwe team van 12 vaste medewerkers, jobstudenten en flexi-jobbers bieden een ongekend vriendelijke en attente service aan. Samen staan ze met de glimlach klaar voor de klant”. De buurtbewoners konden afgelopen woensdag dan ook genieten van een feestelijke receptie. Naast dit alles wil de vernieuwde winkel ook inzetten op een on-the-go hoek, waaruit klanten een snelle lunch of snack kunnen kiezen. Buurtsupermarkt Spar is telkens open op maandag van 13 tot 19 uur, van dinsdag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur en op zondag van 8 tot 12 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier