Plopsa investeert 80 miljoen euro in Duits pretpark

© Regional

Pretparkuitbater Plopsa, onderdeel van Studio 100, kondigt een investering van 80 miljoen aan in zijn Holiday Park in Haßloch, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts. Er komt onder meer een nieuw waterpark.

Ruim 40 miljoen euro zal gaan naar nieuwe themagebieden met nieuwe attracties, zegt Plopsa. Begin volgend jaar gaat een overdekte Smurfen-attractie open en in 2026 wil Plopsa in samenwerking met het muziekfestival Tomorrowland een spectaculaire attractie lanceren gericht op tieners.

Het nieuwe waterpark met verschillende zwembaden, waterglijbanen en gethematiseerde speelelementen zal ongeveer 40 miljoen euro kosten. Plopsa hoopt er bezoekers van buiten de regio mee aan te trekken.

“Met deze investeringen van 80 miljoen euro wensen we een nóg betere bezoekerservaring te creëren. Wij zijn er steevast van overtuigd dat we met deze ingrepen het potentieel van Holiday Park ten volle benutten en dat dit het park op de kaart zal zetten als de ultieme familiebestemming”, zegt Plopsa-CEO Carl Lenaerts.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier