O’live Gin & Spirits is vijf jaar jong. Die verjaardag wil men niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Het gamma werd ondertussen gevoelig uitgebreid, er kwam een eigen whisky Rebel’s Rock en het jonge bedrijf nam Wout Bru onder de arm als peter van de Tast’it cocktails.
Het verhaal van O’live begon zowat vijf jaar geleden met de productie van een artisanale gin op basis van de allerbeste olijven. Het concept sloeg aan en Kurt Suys en Sophie Gardyn breidden het aanbod stelselmatig uit. “Ons team heeft een voorliefde voor het zuiden van Frankrijk en de pure, natuurlijke producten die er volop te vinden zijn. We voelden het eerste sprankeltje ambitie toen we de passie zagen waarmee Franse olijfboeren in de Provence hun olijven plukten en persten. Dat inspireerde ons om ook iets te creëren met deze goddelijke vruchten: een olijvengin. We wilden niet zomaar een olijvengin maken. De essentie van de mediterrane wereld moest er in weerspiegelen en we hadden al snel door dat we dit het best konden doen door een volledig gedistilleerde gin te creëren met zorgvuldig geselecteerde olijven en verse kruiden rijk aan natuurlijke antioxidanten.”
“Er zitten nog nieuwe producten in de pipeline”
O’live – wat niet alleen verwijst naar de olijf, maar ook naar O en Live dat het merk de klanten geeft – groeide aan een sneltempo uit tot een bedrijf waarvan de ambitie verder reikte dan enkel een olijvengin. “Ons gamma omvat ondertussen drie gins: de Original op basis van olijven, de Floral met een iets zoeter aroma en de kruidige Spicy. We hebben ook drie niet-alcoholische gins: de Innocent ook op basis van olijven, de Raspberry met een framboossmaak en de Lemon met een citroensmaakje. Het gamma werd in coronatijd uitgebreid met een rum, een niet-alcoholische rum en een likeurtje. Opvallend is dat de niet-alcoholische dranken ondertussen één derde van de omzet zijn geworden.”
Ginpralines
“Helemaal nieuw zijn onze eigen Belgische whisky Rebel’s Rock, die rijpte in Amerikaanse burban-vaten, en twee kant-en-klare cocktails: Marilyn Monroe op basis van whisky en Al Capone op basis van gin. Wout Bru heeft het peterschap op zich genomen van onze Tast’it-cocktails. En vorige week was er de voorstelling van de ginpralines die werden gerealiseerd in samenwerking met de gerenommeerde chocolatier Hannes D’Heedene uit Deerlijk. Er zitten nog nieuwe producten in de pipeline. We willen verder groeien.”
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier