Nieuwste ijsjesautomaat in Ruiselede is idee van onderneemster Jolien De Paepe uit Deinze: “Ben supertrots op mijn ijsdesserts”

Onderneemster Jolien De Paepe bij de ijsroomautomaat in Ruiselede: “Ik bedenk elk dessert zélf.” © GGM
Georges Gielen
Georges Gielen Medewerker KW

Van een carrièreswitch gesproken: Jolien De Paepe (34) uit Deinze is opgeleid als ingenieur, werkte jarenlang in de chemie-sector en besliste vanaf dit jaar om voltijds zelfgemaakt hoeve-ijs te verkopen. Ondertussen heeft ze al vijf roomijsautomaten staan met ijs en ijsdesserts, waaronder de populaire automatenhal nabij de kerk in Ruiselede. “Ik ben erg met voeding bezig, volgde een koksopleiding aan hotelschool Spermalie en bedenk de heerlijkste ijscombinaties”, vertelt Jolien enthousiast.

“Eigenlijk ben ik drie jaar geleden al begonnen met het bereiden van roomijs”, vertelt Jolien, die onder meer ook een tijdje werkte in het familiebedrijf van haar ouders, Hof Ter Motte in Poesele (Deinze). “Een jaar lang heb ik gezocht naar het perfecte recept voor vanille-ijs. Dat is moeilijker dan je denkt, want het vet- en suikergehalte moet goed zitten. Het ijs mag niet te zoet en niet te zwaar zijn, maar toch luchtig en voedzaam. Bovendien wordt het ijs gemaakt van superverse hoevemelk en supervers fruit. Nergens zitten er smaak- of kleurstoffen in. Daarop volgden ontelbare proefsessies met vrienden en familie, om het product te finetunen. Daarop ben ik de heerlijkste ijscombinaties beginnen bedenken. Daar ben ik wel supertrots op. Ik hou van ondernemen, dus ik dacht: waarom er niet volledig voor gaan? Vanaf dit jaar ben ik er dan ook voltijds mee bezig.”

Ondertussen heeft Jolien een origineel gamma aan ijsdesserts bedacht: met aardbei en banaan, uiteraard, maar ook met speculoos, gezouten karamel, cookie dough, mangosorbet met rode vruchten en zelfs desserts voor kinderen met Kinder Bueno, Snickers en Ferrero Rocher! En daar blijft het niet bij. “Binnenkort heb ik ook desserts met de échte Gentse cuberdons of ‘neuzekes’ en ik ben bezig met een sorbet van passievrucht en cocos”, aldus nog Jolien. “Er is niets zo leuk als ijsjes bedenken”, lacht Jolien. “Het is een plezant product, ik zie soms jongeren bij de automaat vreugdedansjes doen. Fantastisch toch.” In Joliens automaten kun je ijs en desserts voor één persoon vinden voor om en rond € 2,50. Een grote pot kost € 8. Voor alle info: 0474 542 247. Of via de webstek https://hoevewinkel.hoftermotte.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier