Nieuwe vestiging Bakkerij Aernoudt opent de deuren in Ichtegem

Opening van bakkerij Aernoudt, vlnr: Gina Vangheluwe, Roos Fraeyman, Vera Vermeersch, Martine Willems © Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

Op de Torhoutbaan in Ichtegem toverde Bakkerij Aernoudt de voormalige Bakkerij Hollevoet om tot een gezellige bakkerswinkel met tearoom. Tijdens het openingsweekend werden de klanten verwelkomd met een glaasje, ambachtelijke lekkernijen en een goodie bag. Het was dan ook meteen een drukte van jewelste.

Bakkerij Aernoudt is vooral bekend in Gent en omstreken, maar wil nu ook voet aan de grond krijgen in onze provincie. Varsenare beet de spits af in februari, Ichtegem volgde dit weekend en ook in Aalter en Oostkamp zal Aernoudt binnenkort in het straatbeeld verschijnen.

De bedoeling is om de West-Vlaamse vestigingen te bevoorraden vanuit een centraal atelier in Ruddervoorde, dat eind mei/begin juni operationeel zal zijn. Nu gebeurt dat nog vanuit Gentbrugge.

Bereikbaarheid, parkeergelegenheid en ruime openingsuren zijn de speerpunten van het beleid van Bakkerij Aernoudt. Je zal dan ook geen vestigingen vinden in het centrum van een stad op gemeente. In dat opzicht is de ligging langs de Torhoutbaan ideaal.

Ook webshop

Marketingverantwoordelijke Eline Van Oostende licht toe: “We zijn dagelijks open vanaf 6u ’s morgens. Passanten die onderweg naar het werk nog rustig een koffietje willen komen drinken of snel een croissantje komen eten kunnen hier dus vroeg terecht. Meenemen kan uiteraard ook. Ook onze webshop biedt heel wat mogelijkheden. Zo kan je tot 17u30 een bestelling plaatsen en die ’s anderendaags ‘s morgens ophalen.”

Het aanbod beperkt zich niet tot brood, pistolets, koffiekoeken en taart. Via de webshop kan je ook belegde broodjes, salades en charcuterie bestellen.

Uitbaatster van de vestiging in Ichtegem is Roos Fraeyman (45) uit Kortemark. Haar vast team bestaat uit 5 mensen die op piekmomenten zullen aangevuld worden met flexi-medewerkers en jobstudenten.

De bakkerij/tearoom is gelegen op de Torhoutbaan 6 in Ichtegem. Openingsuren: dagelijks van 6u tot 18u30 (zaterdag en zondag tot 18u).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier