Nieuwe tearoom ‘Chicolat Salon’ in Wervik

Kim Desmet in het pronkstuk van haar Chicolat Salon: een roze fauteuil. © BV
Redactie KW

Vanaf vandaag kun je niet enkel chocolade en snoepgoed kopen in Chicolat in Wervik, maar kun je er ook terecht voor een koffie en gebak. Kim Desmet opent in dezelfde ruimte als de winkel een gloednieuwe tearoom: ‘Chicolat Salon’.

Kim Desmet gaf vroeger les in basisschool De Horizon in Wervik. Na twaalf jaar in de onderwijswereld was het tijd voor verandering, zegt ze. “Het belangrijkste is nog altijd dat je een job uitoefent die je graag doet. Ondertussen baat ik al drie jaar lang deze winkel uit. Ik heb nog geen spijt gehad van mijn beslissing.”

“Vorige zomer startte ik een pop-upbar langs de Leiebrug, genaamd Chicobar. Dat was een succes. Het nadeel ervan was dat alles buiten moest gebeuren, waardoor de openingstijden vaak afhankelijk waren van de weersomstandigheden. Na de zomervakantie kwam ik tot het inzicht dat ik een tearoom kon beginnen in mijn winkel zelf. De winkelruimte is verdeeld in twee delen. Aanvankelijk lag in beide delen het assortiment verspreid. Ik besloot het assortiment van het achterste deel te verplaatsen naar de ruimte vooraan. De tearoom bevindt zich nu in het achterste deel. Zo heb ik de ruimte efficiënter gebruikt.”

Huiselijke sfeer

De tearoom kreeg de naam ‘Chicolat Salon’. “Ik heb voor die naam gekozen om een huiselijke sfeer op te wekken. Het is de bedoeling dat de klanten zich hier thuis voelen. Ik heb alles zelf ingericht. Mijn roze zetel is het pronkstuk van de tearoom (lacht). Er is een uitgebreide kaart, met onder andere smoothies, ijscoupes, apero’s en nog meer lekkers.”

Chicolat Salon is iedere dag open – behalve op zondag en maandag – van 9.30 tot 12 uur en van 14 tot 17.30 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier