Nancy zet babyzaak Bisous verder na overlijden zaakvoerster: “Geen seconde getwijfeld”

Nancy Lippinois in haar nieuwe zaak Bisous waarin ze zich heel flexibel opstelt. © Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe
Nicolas Verhaeghe Medewerker KW

Toen Sylvianne Scherpereel haar baby- en geschenkwinkel Bisous opende in Menen ging haar droom in vervulling. Helaas is ze recent overleden aan een slepende ziekte. De toekomst van Bisous leek onduidelijk. Gelukkig schoot haar beste vriendin, Nancy Lippinois, ter redding.

“Sylvianne vroeg mij al van in het begin om hier een handje toe te steken. Toen ze erg ziek was, werkte ik hier de laatste maanden zelfs alleen. Na haar overlijden stelde mijn man voor om de zaak over te nemen en ik heb toen geen seconde getwijfeld”, zegt Nancy. Een eigen babywinkeltje beginnen, was altijd iets wat Nancy voor ogen had.

Persoonlijke toets

“Het blijft natuurlijk Sylviannes droomzaak. Ze noemde de winkel steeds ‘mijn derde kindje’. En als ex-zorgkundige zal ik héél goed zorgen voor dit kindje”, aldus Nancy. Bisous onderscheidt zich van anderen door gepersonaliseerde producten zoals kledij, slabbetjes, slaapdingetjes, maar ook doopkaarsen, rugzakjes, toilet- en logeertasjes enzovoort.

“Zij heeft mij toen leren borduren en drukken. Iets wat ik nu nog doe in de winkel. Ik heb er vandaag zeker mijn draai gevonden en al blijft de zaak zoals ze was, toch geef ik er graag mijn persoonlijke toets aan”, weet Nancy. De doelgroep van Bisous blijft nog steeds de leeftijdscategorie 0 tot 6 jaar. “Wie graag wat grotere maten wenst, kan deze hier altijd bestellen. Ook geboortelijstjes doe ik en buiten de openingsuren kan er eventueel nog afgesproken worden om rustig te kunnen shoppen”, vertelt Nancy.

Attentie

Op 1 juni werd Bisous officieel haar winkel. “Op 14 en 15 juni geef ik tijdens de officiële opening aan iedereen een drankje, een hapje en een kleine attentie. Sylvianne zal hier nooit vergeten worden, ik zal zorg dragen voor haar droomkindje en hopelijk wordt Bisous hier in Menen een zaak die nog decennia lang als mooie en originele handelszaak mag doorgaan”, besluit Nancy.

Info: Bisous, Rijselstraat 25a, Menen. Open op woensdag en vrijdag van 10 tot 12 uur en 14 tot 18 uur. Op dinsdag en donderdag van 14 tot 18 uur. Op zaterdag van 10 tot 17 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier