Louis Delhaize Harelbeke sluit op 1 maart de deuren: “Te hoge huurprijs”

Louis Delhaize Harelbeke was eind 2022 de eerste handelszaak op het vernieuwde Marktplein en is nu ook de eerste die vertrekt. © LOO
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Een klein bommetje: buurtsupermarkt Louis Delhaize Harelbeke sluit op 1 maart de deuren. De reden? “Bij nader inzien is de huurprijs te hoog”, luidt het. Louis Delhaize Harelbeke was eind 2022 de eerste handelszaak op het vernieuwde Marktplein en is nu ook de eerste die vertrekt.

In december 2022 opende de buurtsupermarkt Louis Delhaize Harelbeke de deuren op het nieuwe Marktplein. Het was de allereerste handelszaak die er zijn intrek nam met in januari 2022 een vaste lokale gerant als zaakvoerder. “Het is een meerwaarde voor het centrum”, zei schepen van Economie Kathleen Duchi (CD&V) toen.

Voor het eerst in jaren had het Marktplein van Harelbeke opnieuw een supermarkt: Buurtsupermarkt Louis Delhaize Harelbeke, niet te verwarren met de bekende naamgenoot. Louis Delhaize Harelbeke zette in op lokale bevolking als werknemers omdat ze de stad en de regio kenden. In de winkel van 350 vierkante meter werkten zes mensen. Het aanbod bij de buurtsupermarkt ging van vers fruit en groenten, klaargemaakte maaltijden, verse vis, vlees en charcuterie tot wijnen en huishoudproducten. De zaak had ook een bakkerijafdeling.

Huurindexatie

Dat aanbod verdwijnt echter vanaf 1 maart. Dan sluit de winkel zijn deuren. “Jammer genoeg. Blijkbaar wordt de huur sterk geïndexeerd en draaien ze niet de omzet die ze hadden gehoopt te draaien. Hopelijk krijgen we het pand heel snel opnieuw ingevuld. Toch heel belangrijk voor onze stad”, zegt schepen van Economie Kathleen Duchi (CD&V).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier