Lobster Fish uit Deerlijk valt in de prijzen op Gouden Tavola Awards met duurzame stressvrije tonijn

Christof Malysse en Nils Van Wassenhove van Lobster Fish. (foto DRD)
Rik Devos
Rik Devos Medewerker KW

Lobster Fish heeft in de categorie Fine Foods Foodservice een eerste nominatie gewonnen tijdens de Gouden Tavola Awards. Zaakvoerder Christof Malysse en zijn medewerkers vielen ook in de prijzen met de Humanizer Award in de categorie ‘Groeier’.

Het snel groeiende bedrijf Lobster Fish verdeelt een uitgebreid en uniek gamma aan levende, verse en diepgevroren schaal- en schelpdieren, vis en fijne delicatessen uit alle hoeken van de wereld. Zaakvoerder Christof Malysse is samen met zijn team constant op zoek naar de allerbeste kwaliteit en de meest innovatieve producten voor klanten in België, Nederland, Frankrijk, Oostenrijk, Italië en zelfs Hong Kong, Singapore en Dubai.

Competitieve prijzen

“Wij verdelen aan professionals”, verduidelijkt Christof Malysse. “Restauranthouders, traiteurs, vis- en groothandelaars weten dat klantvriendelijkheid en een goede service en kwaliteit topprioriteit zijn bij ons, net als competitieve prijzen en vlotte levering. Ons team beschikt over een uitzonderlijke productkennis en geeft die graag door aan onze klanten. De selectie van onze leveranciers ligt aan de basis van de constante aanvoer van de allerbeste kwaliteit.”

Lobster Fish nam recent vis- en mosselgroothandel Brumos uit Moeskroen over en viel de voorbije week twee keer in de prijzen. Het won een eerste nominatie in de categorie Fine Foods Foodservice tijdens de Gouden Tavola Awards. Een initiatief in het kader van Tavola, een toonaangevende vakbeurs voor foodprofessionals met een passie voor premium food & drinks, die van 17 tot en met 19 maart plaatsvindt in Kortrijk Xpo.

“We kregen de onderscheiding voor de Balfego Bluefin Tuna”, gaat Christof Malysse verder. “Er is wereldwijd een overbevissing op tonijn, maar wat Balfego bluefin tonijn duurzaam maakt, is de specifieke vangst en kweekmethode. Balfego is het enige bedrijf ter wereld dat op aanvraag tonijn opvist op zijn optimaal vetpunt en met een uniek trackingsysteem. Ze gebruiken een speciale extractiemethode die zorgt voor stressvrije tonijn van uitzonderlijke kwaliteit voor ’s werelds beste keukens. De tonijn wordt volledig opgebruikt, van staart tot kaak. Zelfs de ogen en het hart, die in Aziatische keukens al jaren gebruikt worden en bij ons als nieuw ingrediënt beschouwd worden.”

Groeier

Lobster Fish won ook de Humanizer Award in de categorie ‘Groeier’. Met de Humanizer Business Awards willen de initiatiefnemers uitzonderlijke bedrijven, mensen en prestaties in de kijker plaatsen. Er waren acht categorieën met telkens twee genomineerden: Klant Centraal, Familiebedrijf, Groeier, HR Excellent, Vernieuwend, Veroveraar, Jong Talent en Branding.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier