Keramiste Reini Declerck (26) van ‘Terre à Reini’ lanceert ‘Terre à Vous’

523+523+200ICHTEGEM / Reini Declerck ( keramiste ) (foto Coghe) © GINO COGHE Foto Coghe
Emmy Dens
Emmy Dens Medewerker KW

In november 2021 nam keramiste Reini Declerck (26) haar intrek in de Mexicostraat 16 in Ichtegem en opende er Terre à Reini. Sedert kort biedt ze niet alleen kant-en-klare producten aan, maar met ‘Terre à Vous’ ook een soort doe-het-zelfkit waarmee mensen hun eigen gepersonaliseerd keramiek kunnen maken.

Reini behaalde een artistieke master (keramiek- en glaskunst) en een educatieve master aan LUCA school of arts in Gent, en volgde masterclasses bij gerenommeerde keramisten in binnen- en buitenland. Als zelfstandig keramiste is ze constant met klei bezig. Ze geeft workshops draaien in haar eigen atelier of op locatie en voor het plaatsen/ophalen van een bestelling of aankopen van handgemaakte keramiek kan je terecht in de winkel annex atelier in de Mexicostraat.

Waarom Terre à Vous? Reini: “Op zaterdag kan je hier zelfstandig komen werken in mijn atelier. Ik ben wel aanwezig, maar in principe word je verondersteld zelfstandig te kunnen werken. Ik merkte snel dat mensen dan eigenlijk tijd te kort hebben om hun ideeën uit te werken.”

“Ik merkte snel dat mensen tijd te kort hebben om hun ideeën uit te werken”

“Ook tijdens gewone workshops zie je dat mensen soms té veel oog hebben voor het werkstuk van hun buur, onzeker worden over hun eigen resultaat en dus eigenlijk niet voldaan zijn. Met Terre à Vous bied ik een box met onafgewerkte producten aan, die je zelf naar eigen goeddunken en op eigen tempo kan prepareren. Tevreden over het resultaat? Dan breng je je werkstukken terug binnen, ik zorg voor het glazuren en bakken en dan ben je de trotse bezitter van je eigen ontwerp!”

Momenteel heeft Reini twee boxen in het assortiment – een ontbijtset en een aperoset –, maar uiteraard kan de klant zelf een box naar wens samenstellen. Onderglazuur in een aantal basiskleuren, penselen en een handleiding worden meegeleverd dus je kan meteen aan de slag.

Wil je meer info over Terre à Vous, de workshops of de afgewerkte producten, loop dan gerust even binnen in de Mexicostraat 16 (zaterdag van 10 tot 17 uur of op afspraak) of neem een kijkje op de website https://terreareini.be.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier