Kaaskeurig breidt aantal afhaalpunten verder uit

De passie voor kaas blijft. Na het stopzetten van de wekelijkse markten starten Hans en Ingeborg met kaasautomaten, een kaaswebshop en een afhaalpunt bij hen thuis. © JDK
Jeffrey Dael
Jeffrey Dael Medewerker KW

Na 44 jaar zegden Hans Decock en zijn echtgenote Ingeborg Wyndels de weekmarkten vaarwel, maar de passie voor de kazen bleef en resulteerde in Kaaskeurig. Met een heuse kaaswebshop en afhaalpunten in automaten biedt Kaaskeurig 50 verschillende soorten kaas aan.

“In 1984 heb ik de kaashandel overgenomen van mijn ouders, Michel Decock en Alice Deprez”, aldus Hans (62).

Samen met zijn echtgenote Ingeborg woont hij in de Lichterveldestraat. Ze hebben een zoon Michiel en een kleinzoontje Emiel. “Mijn ouders zijn met de markten gestart in 1950. Ze verkochten er naast kaas ook koekjes en snoep. In 1962 werd het uitsluitend kaas. Ik heb de kaas dus met de paplepel naar binnengekregen. Ingeborg en ik zijn 44 jaar bezig geweest met de markten, maar op den duur weegt dat fysiek door. Maar kaas is onze passie, dus echt afscheid nemen van de kazen doen we niet. Met Kaaskeurig willen we ons focussen op smaak. We willen smaakvolle kazen aanbieden, ongeacht hun herkomst, bekomen door een doordachte selectie en eigen natuurlijke rijping.”

“Ons gevarieerde aanbod passen we regelmatig aan. Op deze manier blijven we voeling houden met het product dat we al die jaren op de markten hebben verkocht. Al onze kazen worden vers versneden.”

Wegenwerken

“Onze hoofdactiviteit is en blijft nog steeds de thuisverkoop door afhaling. Dit kan mits voorafbestelling via webshop, mail of telefonisch. In de rand daarvan hebben we ook onze automaten. Onze eerste kaasautomaat bevindt zich op de Markplaats 30 in Hooglede, terwijl we onze tweede automaat eerstdaags mogen verwelkomen op de Markt van Gits. Met de automaat in de Lichterveldestraat bij ons thuis wachten we nog eventjes, want met de werken in de straat is dit niet zo’n goed idee. We hopen dat onze automaat er hier kan komen in maart 2025. Ondanks de werken blijven we zeker vlot bereikbaar. Je kan naast de traditionele bestellingen bij ons terecht voor kaasschotels, verrassingspakketten, apero kaashapjes, buffetten, individuele kaasdoosjes, kaassnoepjes, verse kaaskrullen en kaasblaadjes, exclusieve kazen, Kortemarkse pareltjes of cadeaubonnen”, besluit Hans. (JDK)

Voor alle informatie en bestellingen kan je terecht op www.kaaskeurig.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier