InterWest verhuist en neemt site van Evan Furniture over in Veurne

Vlnr: Johan Swinnen (Algemeen Directeur InterWest) - Steven Verraes (CEO Tomorrow Furniture Group) en Philippe Beauduin (Voorzitter InterWest)
Redactie KW

Maatwerkbedrijf InterWest kondigt aan dat het de site van Evan Furniture in Veurne heeft overgenomen van de Tomorrow Furniture Group, waartoe ook Meubelbedrijf Meubar uit Aartrijke behoort.

Johan Swinnen, algemeen directeur van InterWest, benadrukt dat deze overname een nieuwe horizon opent voor het bedrijf: “De bedrijfsgebouwen van Evan Furniture bieden niet alleen extra ruimte voor groei, maar ook kansen om de dienstverlening verder te diversifiëren en operationele processen te optimaliseren.”

InterWest is een bedrijf met een veelzijdig, kwalitatief aanbod én met een maatschappelijke meerwaarde. “We stellen 500 mensen te werk, verspreid over drie vestigingen, waarvan twee in Veurne en één in Diksmuide”, verduidelijkt Johan Swinnen. “We bieden maatwerk in diverse opdrachten, variërend van houtbewerking, assemblage- en montagewerken tot verpakking van voedingswaren, groenonderhoud, schilder- en poetsdiensten, inboedelservice tot werken op verplaatsing (inhouse). Bij InterWest staat maatwerk centraal, zowel in de begeleiding van medewerkers als in de diensten voor klanten. Door deze persoonlijke en doelgerichte benadering ontwikkelen we hoogwaardige en effectieve oplossingen met een duurzame sociale impact. Samen creëren we meerwaarde, voor onze klanten en onze medewerkers.”

De definitieve verhuizing van de twee huidige Veurnse sites van InterWest naar de nieuwe site van Evan Furniture staat gepland voor begin 2025. “Onze medewerkers kijken er enorm naar uit”, aldus Johan Swinnen. “De nieuwe site in de Albert I-laan ligt amper 400 meter verder van de huidige locatie en is dus even vlot bereikbaar. De oppervlakte biedt groeipotentieel, want ze is zo’n 25% groter: we breiden uit van 17.500 m² naar 21.000 m². Dit was echt een opportuniteit die op ons pad kwam toen we bezig waren met een nieuwbouwproject!”

Vijf jaar bouwen

Steven Verraes, CEO Tomorrow Furniture Group: “Er werd vijf jaar gebouwd aan de volledig nieuwe, hoogtechnologische Meubar-site van zeven hectare groot. Als specialist in de productie van moderne, gemonteerde eet- en woonkamers in melamine zal deze vernieuwde locatie in Aartrijke voor beide firma’s en vooral voor de eindklant enorme voordelen opleveren. De verkoop van de Evan Furniture-site zal de Tomorrow Furniture Group een substantiële financiële slagkracht geven om door te groeien. Deze beslissing is een nieuwe stap in de ‘verticale integratie’, die razendsnel evolueert in onze sector.”

(MVQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier