In Bredene kan je nu al shoppen voor Kerstmis: “Te vroeg? Helemaal niet! Ik heb zelfs mijn man mee om te helpen dragen”

Medewerkers Martine Vanderstraeten en Korine Verhoest en verantwoordelijke aankoop Kim Kusé van de Dauwson Christmas Company. © MM
Marc Mahieu
Marc Mahieu Medewerker KW

Dauwson ‘Christmas Company’ opende afgelopen week al de deuren in Bredene. Je vindt er alles voor een gezellige Kerst. Voor sommige mensen misschien een beetje vroeg nu het buiten nog twintig graden is. Maar anderen sloegen al duchtig aan het shoppen. “Kerst komt steeds vroeger sinds corona. Het zette mensen aan om het thuis wat gezelliger te maken. Onze pre-sale was dan ook een succes”, weet aankoopverantwoordelijke Kim Kusé.

Afgelopen donderdag organiseerde Dauwson – The Christmas Company, zoals de winkel officieel heet, een voorverkoopavond voor de grootste kerstfanaten.

“Die was in geen tijd volzet”, mocht Kim vaststellen. “Er kwamen liefst 150 mensen op af. Ze konden als eersten rondneuzen in ons nieuwe aanbod.” Kim Kusé staat al 14 jaar invoor de aankoop van kerstartikelen.

Aanbod

In dat aanbod opnieuw tweedehands kerstbomen, die Look I Like vorig jaar ook al aanbood. “Enerzijds doen we aan stockverkoop tegen 50% van de normale prijs. We hebben hier volledig versierde kerstbomen, variërend in hoogte van 1m80 tot 2m70, staan. De vraag ernaar stijgt trouwens nog elk jaar.”

“Maar in tegenstelling tot vorig jaar vind je hier nu ook nieuwe collecties, waarvoor zowat driewekelijks nieuwe stukken binnen komen”, klinkt het.

“Zo spelen we in op de nieuwe trend van de Iris-kerstbal. Een glazen, doorschijnende bal die, wanneer het licht erop schijnt, kleurrijk wordt. Verder hebben we een deel van onze winkel gewijd aan het thema ‘Candy Christmas’, waar ‘zotte’ kleuren domineren.”

Logische aanvulling

Voor Kim is de winkel een logische stap. “Met evenementenbureau Look I Like organiseren wel al jaren de Gentse Winterfeesten. Ook ‘Winter in het Park’ in Oostende staat op ons palmares. We stonden de voorbije jaren ook in voor de verhuur van kerstbomen aan bedrijven.”

“De kerstbomen en alle mogelijke versieringen, die we op de wintermarkten en bij bedrijven gebruikten, werden in onze tijdelijke winkel vorig jaar vervolgens tweedehands verkocht.”

Kerstmis leeft

De voorverkoop bewees dat Kerstmis leeft bij de gemiddelde Bredenaar. “Tijdens de lockdown waren mensen op hun eigen woning en huiskamer aangewezen. Ze wilden het daar dan ook extra gezellig maken. Vandaar dat ze ook kerst steeds vroeger in huis willen halen.”

Zo ook Catrine Deswelgh uit de Sluizenstraat, die jaarlijks aan de grote kerstversieringswedstrijd van de gemeente deelneemt. “Wij zijn echte kerstmensen. Ik beleef elk jaar weer veel plezier aan het versieren van de kerstboom en onze woning.”

“En je kunt natuurlijk niet elk jaar dezelfde versiering gebruiken. Dus was ik er als de kippen bij om in te schrijven voor de voorverkoop bij Dauwson.”

Ook Catrines man is van de partij. “Vorig jaar bezocht ik de pop-up shop en moest ik mijn man bellen om me op te halen met de wagen. Zoveel spullen had ik toen gekocht. Deze keer heb ik geen risico genomen en hem meteen meegebracht”, lacht Catrine.

Niet te vroeg

Of half september al met kerst bezig zijn niet wat vroeg is? “Helemaal niet! Nog voor Sinterklaas begin ik al aan het versieren van ons huis. Maar pas na 6 december gaan de lamellen voor ons raam open en kunnen de mensen onze nieuwe kerstdecoratie bewonderen.”

Je vindt Dauwson ‘Christmas Company’ langs de Brugsesteenweg 53 in Bredene, waar ook het evenementenbureau Look I Like zijn thuisbasis heeft. De shop is open van dinsdag tot en met zaterdag, telkens van 09:00 tot 17:00 uur.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier