“Ik zou nooit een tweede slagerij beginnen, maar dit is zo’n mooie opportuniteit”: Slagerij Maertens opent dinsdag de deuren

Bart Maertens en Lore Huyghebaert voor de slagerij. © Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Op 3 september opent slagerij Maertens uit Brugge een tweede vestiging op de locatie waar keurslager Koen zat. “Ik zou nooit een tweede slagerij beginnen, maar dit is zo’n mooie opportuniteit, op een toplocatie met weinig andere slagers in de omgeving, dat ik toch heb toegehapt”, zegt Bart Maertens.

Eind juni kon je in deze krant lezen hoe Koen Danneels zijn slagerij-traiteur Keurslagerij Koen in de Stationsstraat had overgelaten aan Bart Maertens (37) en Lore Huyghebaert (35) van Slagerij Maertens in de Leopold I-laan in de Brugse wijk Kristus Koning. De vele vaste klanten kregen nog de kans om afscheid te nemen van Koen en zijn echtgenote, maar nu het zomerverlof achter de rug is, gaan Bart en Lore effectief van start met hun tweede vestiging.

“Ik had Koen een paar keer ontmoet op feestjes die hij met zijn traiteur verzorgde en we hadden ook contact via de slagersbond”, zegt Bart. “Het was Koen die me de vraag stelde of ik geen interesse had om de zaak over te kopen. Ik had me altijd voorgenomen nooit een tweede slagerij te beginnen en eerst had ik zijn vraag afgewezen. Maar uit nieuwsgierigheid ben ik toen toch eens gaan kijken en ik was onder de indruk van het mooie, ruime pand, de locatie en de charmante streek. De zaak is enkele jaren terug grondig vernieuwd en opgefrist, dus veel grote veranderingen zullen Bart en Lore niet doen. “Er komen wel wat opfrissingswerken en nieuwe belettering.”

Uitstekende ploeg

“Ikzelf zal hoofdzakelijk in Brugge blijven omdat ik de productie daar coördineer”, gaat Bart verder. “In Brugge gebeuren de belangrijkste versnijdingen en bereidingen. Het atelier in Sijsele zullen we gebruiken voor de afwerking. Mijn vrouw zal proberen afwisselend in beide vestigingen aanwezig te zijn. Verder hebben we natuurlijk een uitstekende ploeg medewerkers waarin we veel vertrouwen hebben.”

Slagerij Maertens zoekt nog extra medewerkers. Interesse? Stuur dan zeker een mailtje naar info@maertensbrugge.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier