Frietjesmaker Agristo pakt uit met hippe kledinglijn voor personeel: “Losse fluohesjes zijn niet meer nodig”

De nieuwe kledij wordt verdeeld via automaten. © Marlies Amelynck
Frank Meurisse
Frank Meurisse Medewerker KW

Aardappelverwerker Agristo in Wielsbeke krijgt dezer dagen heel wat bedrijven uit de maak- en verwerkingsindustrie op bezoek. Stuk voor stuk komen ze kijken naar de nieuwe kledinglijn die ontworpen werd voor het personeel en het duurzaam verdeelsysteem dat eraan gekoppeld is.

Frietjesmaker Agristo lanceerde vorig jaar een nieuwe kledinglijn met vernieuwende aspecten, en koppelt dit aan een duurzaam verdeelsysteem. “Waar de nieuwe kledij veiligheid ten goede komt, zorgt de verdeling ervoor dat we komaf maken met ‘slapende’ voorraden”, vertelt projectleider Katrien Van den Eycken.

Het bedrijf ontwierp naar aanleiding van een intern tevredenheidsonderzoek een nieuwe, hippe lijn werkkledij. “Medewerkers willen zich kunnen kleden naar het seizoen. We kozen voor lichte materialen die aangenaam voelen in warmere periodes. In koudere maanden werken we met laagjes thermische kledij. De kledij kan makkelijk worden gewassen en kent een lange levensduur.”

Zichtbaarheid

Een tweede aspect waar Agristo innovatief mee uit de hoek komt is de zichtbaarheid. “In samenwerking met onze preventiedienst en verschillende kwaliteitsafdelingen kozen we ervoor om fluorescerende en reflecterende elementen te plaatsen op élk kledingstuk. Door de goede zichtbaarheid hoeven onze medewerkers dan ook geen los fluohesje meer te dragen”, zegt Katrien.

Slapende voorraad

Ook het nieuwe verdeelsysteem van de kledij, via automaten, lokt nieuwsgierige ogen van veel grote bedrijven. Medewerkers halen hun kledij uit een automaat, waardoor de interne organisatie niet meer moet ingrijpen. “We krijgen wel wat aanvragen binnen van collega’s in de maak- en verwerkingsindustrie om een demo te krijgen. Als zij hiermee overtuigd zijn om de stap te zetten naar een duurzamer systeem, helpen we graag mee”, aldus Katrien.

“We zien ook dat de ‘slapende voorraad’ hiermee verdwijnt. In het verleden hadden we veel kledingstukken die werden uitgereikt, maar niet gebruikt werden. Met dit systeem zetten we een duurzame stap vooruit. Ook kunnen we – wanneer nodig – makkelijk een nieuw stuk toevoegen aan het assortiment eens de seizoenen veranderen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier