Emma en Arthur lanceren eigen hoeve-ijs bij Hof ter Linde: “We willen inzetten op korte keten”

Voor artisanaal hoeveijs kan je voortaan ook bij Arthur De Brabander en Emma Van Landuyt van Hof ter Linde terecht. © AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Bij Hof ter Linde in Oedelem kan je sinds een maand ook terecht voor artisanaal hoeveijs. Emma Van Landuyt (21) en Arthur De Brabander (23) zetten met de boerderij in op korte keten en lanceren nu hun roomijs met melk van eigen koeien.

Naast haar job in een bakkerij zal Emma Van Landuyt zich de komende maanden meer en meer focussen op de boerderij die ze samen met partner Arthur De Brabander dit jaar wil overnemen. “Ik loop hier al tussen de koeien sinds ik geboren werd. Ik ben opgegroeid in het bedrijf van mijn ouders, deze stiel zit dus in mijn bloed”, steekt Emma van Wal.

Het familiaal bedrijf telt 120 tot 130 koeien en daar wilde het koppel maar wat graag mee aan de slag. “De oma van Arthur maakte vroeger ook ijs. Ze deed dat op dezelfde boerderij en zelfs in dezelfde keuken. De symboliek om hier ook mee aan de slag te gaan, was er dus al”, gaat Emma verder. Op termijn wil het duo ook eigen room, yoghurt en pudding maken van de melk van de koeien op de boerderij. “Ik ben graag bezig in de keuken en vind het belangrijk om in te zetten op de korte keten”, gaat ze verder. “Dat we van de melk van onze eigen dieren ijs kunnen maken, is een droom die uitkomt. Ook voor kinderen is het belangrijk dat ze zien van waar sommige producten komen”, klinkt het.

Familiale karakter

Aan de Sijselestraat 50, op hetzelfde domein als vakantiewoning Hof ter Linde, kan je deze zomer aan de vitrine een ijsje kopen. “Je kan de lekkernij opsmullen met zicht op de koe die voor de melk zorgde”, lacht Arthur. Ook het logo is trouwens een ludieke verwijzing naar het familiale karakter van de boerderij. “Emma’s hoeve-ijs slaat op de naam van Emma. Het dier dat je op het logo kan herkennen is een van mijn lievelingskoeien, Olympia. Een erg braaf en mooi dier dat voor heerlijke melk zorgt.”

Meer info via de Facebookpagina van Emma’s hoeveijs.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier