Sinds kort werken Gaël en vader Igor Byl van chocoladezaak Pralifino uit Beernem aan hun eigen Italiaans ijs. Hoewel ze al langer ijsbuches maakten tijdens de kerstperiode, kan je er vanaf nu het hele jaar door een verfrissend ijsje kopen. “We kiezen bewust voor Italiaanse gelato, dat is lichter en heeft een zijdezachte textuur”, vertelt Gaël Byl.
In hun atelier langs de Sint-Jorisstraat in Beernem werken vader en dochter aan allerlei fijne chocoladeproducten. “Sinds kort maken we onze eigen gelato”, steekt Gaël van wal. “We kiezen bewust voor ijs volgens de Italiaanse bereidingswijze. In tegenstelling tot het traditionele roomijs wordt gelato met minder room en meer melk gemaakt. Daardoor is het zachter en minder zwaar”, vult vader Igor aan. Het ijs is vanaf nu te koop in de winkel, in verschillende formaten. Sowieso kan je het ijs per liter kopen, al zijn er ook kleinere potjes. “Zo kunnen mensen ons ijs eens proeven vooraleer ze het in grotere hoeveelheden kopen. Bovendien plaatsen we weldra een automaat aan onze winkel in Beernem. Dat zal een bijzondere machine zijn zonder raam, waardoor de automaat beter isoleert en het ijs beter bewaard blijft”, vertelt Gaël. “Wie in de buurt woont of passeert, zal dus altijd een ijsje kunnen krijgen”, lacht Igor.
Ook vegan en suikervrij
Om aan de vraag te voldoen, maakt Pralifino ook vegan en suikervrij ijs. “Steeds meer klanten vragen daarnaar. Dat vereist natuurlijk een andere werkwijze, maar voor ons ijs is dat goed gelukt. We maken ijs zonder toevoeging van bewaarmiddelen en smaakstoffen. Dat komt de smaak alleen maar ten goede”, lacht Igor. Met de gelato heeft Pralifino een erg divers aanbod aan producten. “We proberen onder meer te diversifiëren om bepaalde schokken in de chocolademarkt op te vangen. Op die manier kunnen we het hele jaar door aan de vraag van klanten voldoen”, besluit Gaël. (AVH)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier