Op dinsdag 2 april opent Chelsey Soubry (30) uit Rekkem haar nieuwe zaak KoekeLou. De bakkersdochter zal in de Hospitaalstraat 27 A in Lauwe belegde broodjes, koffiekoeken en verse patisserie verkopen.
Bijna een jaar nadat de bakkerij van haar ouders in Harelbeke de deuren sloot, opent Chelsey haar eigen zaak in Lauwe. “De klanten kwamen van heinde en verre naar bakkerij ‘Pattientje’ voor de heerlijke eclairs. Nu zal ik die eclairs samen met patisserieklassiekers zoals boules, rijsttaartjes, flan en appeltaartjes vers maken en verkopen in KoekeLou. Ik zal er ook belegde broodjes en koffiekoeken aanbieden en een assortiment snoep. Je kan hier voorts verse soep en koffie meenemen. Ik zal spaghettisaus maken en in de zomer zijn er koude schotels te verkrijgen. Ten slotte verkoop ik ook producten van de Nationale Loterij”, vertelt Chelsey.
Kwalitatief gamma
“Ik heb een bakkersdiploma en hielp mijn vader altijd met brood bakken. Toen mijn ouders in mei vorig jaar stopten met de bakkerij, ben ik beginnen uit te kijken naar iets nieuws. Want een bakkerij runnen is te zwaar voor een vrouw alleen. Als kind van zelfstandigen ben ik nochtans gewoon om hard te werken. Door in KoekeLou een beperkt maar kwalitatief gamma aan te bieden, kan ik toch doen wat ik het liefste doe.”
“Mijn vader Tony heeft de voorbije maanden alle verbouwingen in dit pand gedaan. Mijn moeder Marleen zal me helpen in de winkel. De naam KoekeLou verwijst trouwens naar mijn driejarige dochtertje Lou. De winkel zal van dinsdag tot zaterdag open zijn van 6.30 tot 14 uur. Online bestellen zal mogelijk zijn, je kan KoekeLou volgen op Facebook.”
“Momenteel zijn er nutswerken bezig in de Hospitaalstraat. Als alles volgens plan verloopt, zal Fluvius eind maart de elektriciteit in de winkel aansluiten, en kunnen we op 2 april opengaan. Ik ben er in elk geval klaar voor”, besluit Chelsey enthousiast. (CB)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier