Cera trakteert met frisco’s in de Labadoux-kleuren

Jens toont enkele van de Labadoux-frisco die al klaar zijn. (foto FODI)
Redactie KW

Wie een Labadoux-ticket via Cera aankocht, krijgt nog een extraatje. Momenteel is Jens Spriet van Cachet tussen de 1.200 en 2.000 frisco’s aan het maken in de Labadoux-kleuren.

Jens Spriet (29) is getrouwd met Lisa-Marie Van Den Bossche. Sinds 2018 runt hij Cachet in de Bruggestraat 15 als chocolatier-patissier. Jens maakt alles zelf: van eigen pralines tot zijn ambachtelijk ijs. Op vrijdag 3, zaterdag 4 en zondag 5 mei zal hij niet zelf op Labadoux aanwezig zijn, maar velen zullen wel een heerlijke én unieke Labadoux-frisco kunnen verorberen.

“Ik maak ambachtelijk ijs in frisco’s en dat werk ik af met de kleuren van het Labadoux-logo, namelijk roze en groen. Die roze kleur werk ik af met ruby-chocolade van Callebaut. Zo’n ruby-chocolade gelijkt een beetje op witte chocolade en is heel fruitig van smaak”, vertelt Jens.

Cacaobonen

“Die chocolade bestaat nog niet lang. De cacaobonen zorgen voor zijn natuurlijke kleur. Het is de allereerste keer dat ik iets doe voor Labadoux. Dat komt door hun partner, de Cera-vennoten. Ze zochten naar een lokale ondernemer die iets ambachtelijk kon samenstellen. ’t Is een gewone frisco geworden, zonder speciale benaming, maar wél heerlijk van smaak. Zelf sta ik niet op Labadoux om ze te verkopen. Wie tickets via Cera aankocht, krijgt zo’n frisco als extraatje. Ik maak tussen de 1.200 en 2.000 stuks.”

Eerste kindje

Is Jens zelf fan van Labadoux? “Natuurlijk! Vroeger ging ik er vaak naartoe. Nu is dat moeilijker geworden. Mei is altijd een heel drukke maand voor mij en dit jaar wordt die maand nog specialer. Normaal wordt één week na Labadoux ons eerste kindje geboren, maar Lisa-Marie kan ook eerder bevallen. Ik moet dus thuis stand-by zijn. In de zaak zelf is het begin mei ook altijd heel druk door de communies en Moederdag”, besluit Jens.

(Patrick D.)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier