Belgisch kampioen over de hele lijn: Slager Maertens uit Brugge scoort met hutsepot en bloedworst

Bart Maertens met enkele van de trofeeën. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Redactie KW

Bart Maertens en zijn team van slagerij Maertens scoorden erg sterk op de jongste editie van de Europese Vakwedstrijd voor Ambachtelijke Slagers. Naast heel wat anders onderscheidingen werden ze Belgisch kampioen over de hele lijn en was hun coppa mediterano het beste mediterraans product van de wedstrijd.

Slagerij Maertens in de Lepold I-laan in Kristus Koning scoorde eerder al enkele keren erg goed op vakwedstrijden en zette op de Internationale Vakwedstrijd voor ambachtelijke slagers afgelopen februari opnieuw een erg puik resultaat neer.

Bart Maertens (37) en Lore Huygehebaert (35) namen al in 2011, op bijzonder jonge leeftijd dus, de slagerij over van Barts vader die meer dan veertig jaar geleden de slagerij begon in de Karel De Stoutelaan.

“Ook wij zijn op die locatie begonnen maar enkele jaren later verhuisden we naar het huidige pand in de Leopold I-laan waar meer passage is en we toch ook wat meer ruimte hebben”, vertelt Bart. “Al het rundvlees dat we hier aanbieden komt van onze hoeve in Zuienkerke en is dus van eigen kweek Voor het varkensvlees bestel ik rechtstreeks bij een varkensboer waar ik heel veel vertrouwen in heb.”

Test

Bart test graag hoe ver hij staat met zijn producten en nam daarom deel aan de Europese vakwedstrijd voor ambachtelijke slagers. “We stuurden 25 van onze ambachtelijke in huis bereide producten in. In totaal waren er 150 deelnemers uit heel Europa die samen ongeveer 1.000 producten instuurden”, legt Bart uit. “Tijdens de feestavond in een Van der Valk hotel in het Nederlandse Heerlen werden we meermaals bekroond. Om te beginnen werden we Nationaal Belgisch Kampioen over de hele lijn. Daarnaast wonnen we met onze Coppa Mediterano de prijs voor het beste mediterraanse product van de wedstrijd. We werden vice-kampioen catergorie D voor onze ambachtelijke gegrilde beenham. En daarnaast haalden we nog heel wat eervolle vermeldingen. Uiteraard zijn we daar met het hele team erg trots op!”

En dat de slagerij in trek is, bewijzen de vele klanten in de wachtrij. “Je kan alles bij ons kopen. Wil je gewoon een slaatje als lunch, dan kan dat. Een puur stuk vlees vind je hier ook, maar ook heel wat bereidingen en zelfs brood. 99 procent wat hier ligt is zelf gemaakt. We versnijden de karkassen bijvoorbeeld ook zelf. We zijn bij alles betrokken en dat vind ik heel belangrijk.” En of Bart zelf vindt dat hij veel werkt? “Wat is werken natuurlijk. Als het als werken aanvoelt, dan moet je het niet doen.” (PDV/CC)

Alle info vind je op: facebook.com/slagerijmaertens.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier